Zaradi tega so tako posebni: nenavadna dejstva o dvojčkih!

Čeprav mislite, da veste veliko o dvojčkih, obstaja nešteto stvari, ki jih gotovo niste vedeli – to nenavadna dejstva o dvojčkih, zaradi katerih so tako posebni.

Mary-Kate in Ashley Olsen. Fred in George Weasley. Tia in Tamera Mowry. To so le nekateri bratje in sestre, ki dokazujejo, da so dvojčki v družbi priljubljeni, zato smo zbrali ljudi n

Nenavadna dejstva o dvojčkih:

1. Dvojajčni dvojčki imajo lahko dva različna očeta. V zelo redkih primerih se lahko zgodi, da imata dvojajčna dvojčka različna očeta. Za to morata biti izpolnjena dva pogoja – mama mora imeti spolni odnos z dvema različnima partnerjema v kratkem časovnem razmiku in med ovulacijo se ji morata sprostiti dve jajčni celici.
2. V Aziji in v Latinski Ameriki se rodi najmanj dvojčkov. Razlog, zakaj se v Aziji in v Latinski Ameriki rodi najmanj dvojčkov, za zdaj še ni znan.

V Aziji se rodi veliko manj dvojčkov kot v Evropi
V Aziji se rodi veliko manj dvojčkov kot v Evropi

3. 18 % enojajčnih dvojčkov piše z drugo roko. Čeprav so si enojajčni dvojčki gensko povsem enaki, pa jih kar 18 % piše z drugo roko. To pomeni, da je eden izmed dvojčkov v paru desničar, drug pa je levičar.
4. Mame dvojčkov živijo dlje. Mame, ki so zanosile z dvojčki po naravni poti, dokazano živijo dlje kot mame, ki nimajo dvojčkov.

5. Skoraj polovica dvojčkov razvije svoj jezik za komunikacijo. Približno 40 % dvojčkov po svetu med sabo razvije jezik, ki ga razumeta le dvojčka. To je še posebno priročno za komuniciranje v šoli.
6. Ženske, ki jejo mlečne izdelke, imajo večjo možnost, da zanosijo z dvojčki. V študiji, kjer so primerjali veganke in neveganke, so ugotovili, da imajo ženske, ki jejo mlečne izdelke, približno petkrat večjo možnost, da zanosijo z dvojčki.

V redkih primerih imajo lahko dvojčki različna očeta
V redkih primerih imajo lahko dvojčki različna očeta

7. Dvojčki začnejo med sabo komunicirati že v maternici. Dvojčki se začnejo med sabo sporazumevati že pred rojstvom. Natančneje je prve znake komunikacije možno opaziti v drugem trimesečju.
8. Število rojenih dvojčkov skozi zgodovino narašča. Med letoma 1980 in 2009 je število dvojčkov naraslo za kar 76 %. Če si želite dvojčke, živite v dobrih časih za to.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20+ najlepših ženskih imen z grškim poreklom