蒲公英不仅味道鲜美,而且是菜单上极其健康的补充。您知道可以用蒲公英制作蜂蜜吗?蒲公英蜂蜜在味道和结构上与森林蜂蜜几乎没有什么不同,只不过在这种情况下,你做的是蜜蜂的工作。
你知道 regratov med? Po okusu se ne razlikuje od klasičnega gozdnega medu, ne gre pa ga mešati z regratovim sirupom. Ima značilno svetlo rumeno barvo, je srednje sladek z rahlo grenkim priokusom in močno aromo.
阅读更多: 食谱:健康花生酱
Regratov med pripravimo brez kuhe (regratov sirup kuhamo in pripravimo z limono). Služi lahko kot 传播 (gostota in struktura je namreč podobna čebeljemu medu) ali sladilo za peciva, sladice in čaj. Hranimo ga v hladnem in temnem prostoru. Regratov med zaradi glukoze hitro kristalizira.
Recept za regratov med:
Sestavine za regratov med (za 1 kozarec):
- 300 克 蒲公英花
- 300克糖
Postopek priprave regratovega medu:
Regratove cvetove naberemo v suhem in toplem vremenu, sredi dneva, ko so cvetovi povsem odprti. Doma rumene cvetne koščke ločimo od cvetne čašice. Te skupaj s sladkorjem v plasteh nasujemo v kozarec. Zaprtega postavimo na sonce za toliko časa, da se sladkor stopi. Skozi gazo precedimo cvetne koščke in jih temeljito iztisnemo. Pa dober tek!