Recept: regratov med

Regratov med

Regrat ni le okusna, ampak tudi izjemno zdrava popestritev jedilnika. Ste vedeli, da lahko iz regrata izdelate med? Regratov med se po okusu in strukturi skorajda ne razlikuje od gozdnega medu, le da delo čebel v tem primeru opravite vi.

Poznate regratov med? Po okusu se ne razlikuje od klasičnega gozdnega medu, ne gre pa ga mešati z regratovim sirupom. Ima značilno svetlo rumeno barvo, je srednje sladek z rahlo grenkim priokusom in močno aromo.

PREBERITE ŠE: Recept: zdravo arašidovo maslo

Da naredite regratov med, ne potrebujete znanja iz čebelarstva.
Da naredite regratov med, ne potrebujete znanja iz čebelarstva.

Regratov med pripravimo brez kuhe (regratov sirup kuhamo in pripravimo z limono). Služi lahko kot namaz (gostota in struktura je namreč podobna čebeljemu medu) ali sladilo za peciva, sladice in čaj. Hranimo ga v hladnem in temnem prostoru. Regratov med zaradi glukoze hitro kristalizira.

Recept za regratov med:

Sestavine za regratov med (za 1 kozarec):

  • 300 g regratovih cvetov
  • 300 g sladkorja

Postopek priprave regratovega medu:
Regratove cvetove naberemo v suhem in toplem vremenu, sredi dneva, ko so cvetovi povsem odprti. Doma rumene cvetne koščke ločimo od cvetne čašice. Te skupaj s sladkorjem v plasteh nasujemo v kozarec. Zaprtega postavimo na sonce za toliko časa, da se sladkor stopi. Skozi gazo precedimo cvetne koščke in jih temeljito iztisnemo. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Viralni TikTok kulinarični trend: tortilja na malo drugačen način