平面设计师 Christine Røde 问自己各个国家的传统菜肴中使用了哪些食材,并将她的答案以照片的形式包装在“食物看起来像什么”的名称下。她把所有这些最常以某种方式出现在一个国家的盘子里的食材收集起来,并拍摄它们整齐地排列在“亚当的服装”中的照片,即尚未加工的照片。
Katere so tiste 配料, ki so v posameznih državah v kuhinji nepogrešljive? Iz česa so narejene najbolj značilne jedi? S tovrstnimi vprašanji se je ukvarjala Christine Røde, ki je s projektom za umetniško šolo California Colleage of the Arts ”What Food Looks Like” želela opozoriti na to, da dandanes velik del populacije živil sploh ne vidi v svojem prvotnem stanju. Časi so na prignali tako daleč, da se vse bolj poslužujemo vnaprej pripravljenih jedi, hodimo v (hitre) restavracije, skratka, vse več ljudi izgublja stik s ”koreninami”, s sestavinami, brez katerih naš zrezek ne bi bil tako sočen, omaka za testenine in juha pa ne tako bogatega okusa.
阅读更多: 世界上最著名的面包类型
Sprehodite se čez galerijo in preverite, kaj vse od sestavin gre v pripravo obrokov, ki so najbolj značilni za posamezne države in, ki si ga boste verjetno privoščili, če katero izmed njih kdaj obiščete.