fbpx

Najboljši recepti za presne sladice

Najboljši recepti za presne sladice

Se ne morete odreči sladkemu, a vas vsakič znova, ko zaužijete košček čokolade ali pojeste kos jabolčnega štrudlja, peče vest? Potem so za vas kot nalašč presne sladice, zdrava in nadvse okusna alternativa klasičnim sladicam, s katerimi se boste lahko sladkali brez slabe vesti.

Ste ljubitelj sladkega, a pazite na linijo? Ne odrekajte se sladicam zaradi tega, zgolj preklopite na 真正的甜点. Te so precej bolj zdrave kot klasične, ravno tako slastne, a precej hitreje pripravljene in mnogo lažje prebavljive. Pa še to. Za presne sladice potrebujemo zgolj mešalnik! Akcija!

阅读更多: 最好的葡萄食谱

Za sladkanje brez slabe vesti!
Za sladkanje brez slabe vesti!

食谱:新鲜苹果馅饼

Sestavine – presni jabolčni štrudelj:
对于面团:

  • 1杯杏仁(你也可以使用榛子)
  • 1 杯枣子

对于填充:

  • 1 个苹果
  • 1个柠檬
  • 1/2 杯 葡萄干
  • 1茶匙肉桂
用苹果做新鲜的馅饼。
用苹果做新鲜的馅饼。

脆苹果馅饼的制作过程:
Mandlje in dateljne (predhodno jih lahko po želji za nekaj ur namočimo) v mešalniku dobro zmešamo, da nastane lepljiva masa. Testo položimo na peki papir in ga razvaljamo toliko, da je njegova debelina nekaj milimetrov. Nadevamo naribano jabolko, v katerega smo predhodno umešali rozine (te prej za eno uro namočimo), in sok limone. Nadev enakomerno razporedimo po celotnem testu, pustimo le petcentimetrski rob, da lahko s pomočjo peki papirja štrudelj zavijemo. Pa dober tek!

Recept – domača presna čokolada brez maščobe

Sestavine – domač presna čokolada brez maščobe:

  • 145 g presnega kakava v prahu
  • 100 g kakavovega masla
  • 80 g agavinega sirupa
  • 1 žlička vanilje
  • kakavova jedrca/pistacija (za dekoracijo)
Presni čokoladi lahko dodate lešnike, pistacijo, jedrca ipd.
Presni čokoladi lahko dodate lešnike, pistacijo, jedrca ipd.

Postopek priprave domače presne čokolade brez maščobe:
Najprej kakavovo maslo stopimo nad vodno paro. Nato ga prelijmo v posodo in mu dodamo kakav, vaniljo in agavin sirup. Premešamo, da dobimo gladko in homogeno zmes. Vlijemo v modelčke za čokolado (lahko tudi improviziramo) in po želji okrasimo s sesekljano pistacijo, jedrci ipd. Za eno uro postavimo v hladilnik oz. zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Pa veselo sladkanje!

Recept: nizkokalorični presni sladoled

Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade:

  • 3根香蕉
  • 1茶匙可可粉
  • 半茶匙香草粉

Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom jagode:

  • 3根香蕉
  • 170克新鲜草莓
  • 1茶匙香草粉

Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom vanilje:

  • 3根香蕉
  • 1茶匙香草粉
Doma narejeni sladoled je najboljši!
Doma narejeni sladoled je najboljši!

低热量生香蕉冰淇淋的制作过程:
Predhodno zamrznemo banane, ki jih pred pripravo sladoleda pustimo 5 minut stati na sobni temperaturi, da se nekoliko odtajajo. Nato jih v multipraktiku mešamo toliko časa, da masa postane kremasta (vmes očistimo stene, da postopek pospešimo). Če želimo, lahko tu z izdelavo zaključimo, če želimo sladoled z okusom čokolade, jagode ali vanilje, pa dodamo naštete sestavine in še enkrat dobro premešamo, da se prah prerazporedi. V primeru jagod te zmešamo skupaj z bananami in jim nato dodamo vaniljo.

Recept: sadno-žitne presne ploščice

Sestavine – sadno-žitne presne ploščice (pribl. 10 ploščic):

  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 100 克 椰子粉
  • 150 g mandljevih lističev
  • 50 克 黑巧克力
  • 30 g posušenih marelic
  • 30 g posušenih brusnic
  • 200 g izkoščičenih in nasekljanih dateljnov
  • 50 g goji jagod
  • 40 g lanenih semen
  • 40 g bučnih semen
  • 10 g kokosovega masla
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • 1茶匙香草精
  • 3 žlice pomarančnega soka
Sočna sadno-žitna ploščica.
Sočna sadno-žitna ploščica

Postopek priprave sadno-žitnih presnih ploščic:
Semena prelijemo s pomarančnim sokom in pustimo stati 20 minut. Vse sestavine – razen goji jagod in brusnic – stresemo v električni mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo enakomerno goste mase z rahlo hrustljavo teksturo. Masi dodamo goji jagode in brusnice ter rahlo premešamo. Zmes stresemo na podlago za valjanje in po potrebi dodamo še malo kokosove moke. Testo pregnetemo in razvaljamo na debelino približno 1 cm. Testo čez noč postavimo v hladilnik in naslednji dan razrežemo na po želji velike ploščice, ki jih položimo v s peki papirjem obloženo posodo oziroma pladenj. Odlične ploščice lahko hranimo v hladilniku kar 1 teden, po želji pa jih lahko tudi zamrznemo. Tako bomo imeli vedno pri roki izredno okusen in zdrav obrok.

Recept: veganski čokoladni puding

Slasten veganski čokoladni puding morate poskusiti še danes!
Slasten veganski čokoladni puding morate pokusiti še danes!

Sestavine – veganski čokoladni puding:

  • 1根香蕉
  • 1 个鳄梨
  • 2汤匙可可
  • kokosova moka (po želji)

Postopek priprave veganskega čokoladnega pudinga:
Olupimo zrelo banano, avokadu odstranimo koščico in oboje stresemo v mešalnik. Vanj dodamo še kakav in mešamo, dokler ne dobimo gladke homogene mase. Prestavimo v kozarec ali skodelico in po želji za posip uporabimo kokosovo moko. In to je vsa umetnost! Po dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。