fbpx

Las mejores recetas de postres dulces.

Las mejores recetas de postres dulces.

No puedes renunciar a los dulces, pero cada vez que comes un trozo de chocolate o comes un trozo de strudel de manzana, ¿te pica la conciencia? Entonces los postres exactos son perfectos para ti, una alternativa saludable y extremadamente sabrosa a los postres clásicos, con la que puedes disfrutar sin remordimientos.

Ste ljubitelj sladkega, a pazite na linijo? Ne odrekajte se sladicam zaradi tega, zgolj preklopite na postres reales. Te so precej bolj zdrave kot klasične, ravno tako slastne, a precej hitreje pripravljene in mnogo lažje prebavljive. Pa še to. Za presne sladice potrebujemo zgolj mešalnik! Akcija!

LEE MAS: Las mejores recetas con uvas

Za sladkanje brez slabe vesti!
Za sladkanje brez slabe vesti!

Receta: strudel de manzana fresca

Sestavine – presni jabolčni štrudelj:
Para la masa:

  • 1 taza de almendras (también puedes usar avellanas)
  • 1 taza de dátiles

Para el llenado:

  • 1 manzana
  • 1 limón
  • 1/2 taza de pasas
  • 1 cucharadita de canela
Use manzanas para el strudel fresco.
Use manzanas para el strudel fresco.

El proceso de elaboración de un strudel de manzana crujiente:
Mandlje in dateljne (predhodno jih lahko po želji za nekaj ur namočimo) v mešalniku dobro zmešamo, da nastane lepljiva masa. Testo položimo na peki papir in ga razvaljamo toliko, da je njegova debelina nekaj milimetrov. Nadevamo naribano jabolko, v katerega smo predhodno umešali rozine (te prej za eno uro namočimo), in sok limone. Nadev enakomerno razporedimo po celotnem testu, pustimo le petcentimetrski rob, da lahko s pomočjo peki papirja štrudelj zavijemo. Pa dober tek!

Recept – domača presna čokolada brez maščobe

Sestavine – domač presna čokolada brez maščobe:

  • 145 g presnega kakava v prahu
  • 100 g kakavovega masla
  • 80 g agavinega sirupa
  • 1 žlička vanilje
  • kakavova jedrca/pistacija (za dekoracijo)
Presni čokoladi lahko dodate lešnike, pistacijo, jedrca ipd.
Presni čokoladi lahko dodate lešnike, pistacijo, jedrca ipd.

Postopek priprave domače presne čokolade brez maščobe:
Najprej kakavovo maslo stopimo nad vodno paro. Nato ga prelijmo v posodo in mu dodamo kakav, vaniljo in agavin sirup. Premešamo, da dobimo gladko in homogeno zmes. Vlijemo v modelčke za čokolado (lahko tudi improviziramo) in po želji okrasimo s sesekljano pistacijo, jedrci ipd. Za eno uro postavimo v hladilnik oz. zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Pa veselo sladkanje!

Recept: nizkokalorični presni sladoled

Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade:

  • 3 plátanos
  • 1 cucharadita de cacao en polvo
  • media cucharadita de vainilla en polvo

Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom jagode:

  • 3 plátanos
  • 170 gramos de fresas frescas
  • 1 cucharadita de vainilla en polvo

Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom vanilje:

  • 3 plátanos
  • 1 cucharadita de vainilla en polvo
Doma narejeni sladoled je najboljši!
Doma narejeni sladoled je najboljši!

El proceso de preparación de helado de plátano crudo bajo en calorías:
Predhodno zamrznemo banane, ki jih pred pripravo sladoleda pustimo 5 minut stati na sobni temperaturi, da se nekoliko odtajajo. Nato jih v multipraktiku mešamo toliko časa, da masa postane kremasta (vmes očistimo stene, da postopek pospešimo). Če želimo, lahko tu z izdelavo zaključimo, če želimo sladoled z okusom čokolade, jagode ali vanilje, pa dodamo naštete sestavine in še enkrat dobro premešamo, da se prah prerazporedi. V primeru jagod te zmešamo skupaj z bananami in jim nato dodamo vaniljo.

Recept: sadno-žitne presne ploščice

Sestavine – sadno-žitne presne ploščice (pribl. 10 ploščic):

  • 200 g de avena
  • 100 g de harina de coco
  • 150 g mandljevih lističev
  • 50 g de chocolate negro
  • 30 g posušenih marelic
  • 30 g posušenih brusnic
  • 200 g izkoščičenih in nasekljanih dateljnov
  • 50 g goji jagod
  • 40 g lanenih semen
  • 40 g bučnih semen
  • 10 g kokosovega masla
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • 1 cucharadita de extracto de vainilla
  • 3 žlice pomarančnega soka
Sočna sadno-žitna ploščica.
Sočna sadno-žitna ploščica

Postopek priprave sadno-žitnih presnih ploščic:
Semena prelijemo s pomarančnim sokom in pustimo stati 20 minut. Vse sestavine – razen goji jagod in brusnic – stresemo v električni mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo enakomerno goste mase z rahlo hrustljavo teksturo. Masi dodamo goji jagode in brusnice ter rahlo premešamo. Zmes stresemo na podlago za valjanje in po potrebi dodamo še malo kokosove moke. Testo pregnetemo in razvaljamo na debelino približno 1 cm. Testo čez noč postavimo v hladilnik in naslednji dan razrežemo na po želji velike ploščice, ki jih položimo v s peki papirjem obloženo posodo oziroma pladenj. Odlične ploščice lahko hranimo v hladilniku kar 1 teden, po želji pa jih lahko tudi zamrznemo. Tako bomo imeli vedno pri roki izredno okusen in zdrav obrok.

Recept: veganski čokoladni puding

¡Debes probar el delicioso budín de chocolate vegano hoy!
Slasten veganski čokoladni puding morate pokusiti še danes!

Sestavine – veganski čokoladni puding:

  • 1 plátano
  • 1 aguacate
  • 2 cucharadas de cacao
  • harina de coco (opcional)

El proceso de preparación del budín de chocolate vegano:
Pela un plátano maduro, quita la semilla del aguacate y pon ambos en una licuadora. Agregue el cacao y mezcle hasta obtener una masa suave y homogénea. Transfiera a un vaso o taza y espolvoree con harina de coco si lo desea. ¡Y eso es todo arte! ¡Que tengas una buena carrera!

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.