草莓被认为是最受欢迎的水果类型之一,既可以新鲜食用,也可以用于各种甜点。尽管它们还不是当季,但我们已经可以在商店货架上找到它们并用它们来款待自己。我们准备了美味的草莓碎或碎块会提醒您为什么如此喜爱这种水果。
Če obožujete 烘烤 in se radi posladkate, potem ne smete pozabiti na sladice, ki jih lahko pripravite z jagodami. Ena najbolj znanih je jagodni crumble oz. drobljenec, ki bo brez dvoma navdušil vaše brbončice.
Priprava te jedi je 快速地 和 简单的, zanjo pa ne boste potrebovali veliko 原料. Priporočamo jo tudi ljubiteljem 麦片: v receptu namreč lahko najdete tudi 麦片.
Crumble z jagodami
组成部分
- 500 gramov jagod
- 2 žlici škroba tapioke ali koruznega škroba
- 5汤匙糖
- 半个柠檬
- 160 克 燕麦片
- 50 g mletih orehov
- malo vanilijevega ekstrakta
- 半茶匙泡打粉
- 盐少许
- 100 克黄油
方向
- 80 g ovsenih kosmičev najprej zmešajte z ročnim mešalnikom, nato zmes ročno zmešajte s preostalimi kosmiči, 1 žlico sladkorja, orehi, vanilijevim ekstraktom, pecilnim praškom in soljo. Dodajte še maslo, ki ste ga predtem stopili. Mešanico shranite v hladilniku.
- Iz limone iztisnite sok, lupino pa naribajte. Nato jagode narežite na pol oz. na četrtine in jih položite v posodo za peko. Dodajte preostali sladkor, limonin sok, naribano lupino in škrob ter vse skupaj zmešajte.
- Mešanici dodajte zmes, ki ste jo ustvarili iz ovsenih kosmičev. To storite tako, da bodo pokrite vse jagode.
- Pečico nastavite na 180°C in pecite približno 30 minut. Jed lahko postrezete toplo ali ohlajeno v hladilniku. Dober tek!