fbpx

Recept: jagodni crumble (drobljenec)

Foto: envato

Jagode veljajo za eno najbolj priljubljenih vrst sadja, ki si ga lahko privoščimo tako svežega kot tudi v najrazličnejših sladicah. In čeprav še niso povsem v sezoni, jih lahko že najdemo na policah trgovin ter se z njimi posladkamo. Za vas smo pripravili slasten recept za jagodni crumble oz. drobljenec, ki vas bo spomnil, zakaj to sadje tako zelo obožujete.

Če obožujete peko in se radi posladkate, potem ne smete pozabiti na sladice, ki jih lahko pripravite z jagodami. Ena najbolj znanih je jagodni crumble oz. drobljenec, ki bo brez dvoma navdušil vaše brbončice.
Priprava te jedi je hitra in preprosta, zanjo pa ne boste potrebovali veliko sestavin. Priporočamo jo tudi ljubiteljem ovsene kaše: v receptu namreč lahko najdete tudi ovsene kosmiče.

Crumble z jagodami

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 500 gramov jagod
  • 2 žlici škroba tapioke ali koruznega škroba
  • 5 žlic sladkorja
  • pol limone
  • 160 g ovsenih kosmičev
  • 50 g mletih orehov
  • malo vanilijevega ekstrakta
  • pol čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 100 g masla

Navodila

  1. 80 g ovsenih kosmičev najprej zmešajte z ročnim mešalnikom, nato zmes ročno zmešajte s preostalimi kosmiči, 1 žlico sladkorja, orehi, vanilijevim ekstraktom, pecilnim praškom in soljo. Dodajte še maslo, ki ste ga predtem stopili. Mešanico shranite v hladilniku.
  2. Iz limone iztisnite sok, lupino pa naribajte. Nato jagode narežite na pol oz. na četrtine in jih položite v posodo za peko. Dodajte preostali sladkor, limonin sok, naribano lupino in škrob ter vse skupaj zmešajte.
  3. Mešanici dodajte zmes, ki ste jo ustvarili iz ovsenih kosmičev. To storite tako, da bodo pokrite vse jagode.
  4. Pečico nastavite na 180°C in pecite približno 30 minut. Jed lahko postrezete toplo ali ohlajeno v hladilniku. Dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!