fbpx

Aminess Korčula Heritage Hotel: dalmatinska tradicija v sozvočju z luksuzom

Foto: Booking.com

V neposredni bližini starega mestnega jedra, na korčulski rivi, stoji prekrasne hotel z dolgoletno zgodovino - Aminess Korčula Heritage Hotel.

Prvi mestni hotel, zgrajen davnega leta 1912, je od samega začetka središče družabnega življenja na otoku. V kavarni kavo radi srebajo domačini, v hotelskih sobah pa so skozi desetletja mir poiskale številne zvezdnice svetovnega kova, kot so Jackie Kennedy, Wallis Simpson in Sofia Loren. Nič čudnega, Aminess Korčula Heritage Hotel namreč nudi avtentično vzdušje dalmatinskega otoka, skozi gurmansko in razvajajočo se ponudbo ter atmosfero.

Živahno življenje na rivi

Hotel stoji v osrčju starega mestnega jedra, tik ob obali. Navdušuje s svojo edinstveno arhitekturo in veličastnimi razgledi na pelješki kanal. Butični hotel, zagotavlja zasebnost z le 20 razpoložljivimi sobami, s stilskim pohištvom in očarljivim vintage dekorjem. Številne sobe se lahko pohvalijo s pogledom na morje, od koder lahko občudujete živahno življenje korčulske rive. Hotelski prostori pričajo o veličastnosti stavbe, ki je skozi leta odigrala pomembno vlogo v zgodovini otoka.

Foto: Booking.com

Osebje hotela poskrbi, da bo vaš oddih v Aminess Korčula Heritage Hotelu romal med najlepše počitniške spomine. V sklopu hotelske ponudbe je tudi restavracija Brasserie z avtohtoničnimi korčulskimi jedmi, reinterpretiranimi na sodoben način. Privoščite si božanske ostrige ali brode ter uživajte ob kapljici najboljših lokalnih vin na eni najbolj slikovitih teras na otoku Korčula.

V bližini hotela se nahajata dve manjši prodnati plaži, kjer se lahko osvežite v kristalno čistem morju. Prav na vsakem koraku vas spremlja bogata zgodovina mesta in otoka, zato predlagamo, da zadihate s polnimi pljuči. Lokacija hotela omogoča vrsto romantičnih sprehodov ob obali, lahko pa si izposodite tudi kolo in se podate globlje v zaledje otoka.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.