fbpx

Mercedes-Benz EQS SUV: prestižen električen SUV, ki navdušuje z ogromnim zaslonom

Mercedes-Benz EQS SUV; Foto: media.mercedes-benz.com

Po predstavitvi prestižne električne limuzine EQS, je zdaj na vrsti še SUV različica. Mercedes-Benz EQS SUV je občutno višji, tehnologija pa nam je poznana že iz predhodnih električnih Mercedes-Benzov.

Prestižni električni športni terenec Mercedes-Benz EQS SUV se ponaša z aerodinamičnim prednjim delom in prostorno notranjostjo, ki naredi na opazovalca takojšen vtis. SUV bo na voljo v različici EQS 450+, EQS 450 4MATIC in EQS 580 4MATIC, vsem različicam pa je skupna kopica najnovejše tehnologije. Futuristično oblikovanega SUV-ja si bodo lahko kupci omislili z zunanjim oblikovnim paketom Electric Art ali bolj športno oblikovanim AMG Line.

Mercedes-Benz EQS SUV 450 bo ponudil možnost izbire dvojnega električnega motorja, medtem ko bo ta kombinacija pri modelu EQS SUV 580 že del standardne ponudbe. EQS 450 bo imel, ne glede na število motorjev, 265 kW moči, EQS 580 pa 400 kW moči. Vsi električni SUV-ji bodo opremljeni z baterijo s kapaciteto 107,8 kWh, ki bo na hitri polnilnici potrebovala okoli 31 minut za polnjenje, s polno pa se bo mogoče podati na do 660 kilometrov dolgo pot.

Mercedes-Benz EQS SUV; Foto: media.mercedes-benz.com

Notranjost je zelo podobna tisti, ki smo jo spoznali pri modelih EQS in EQE. Najbolj zanimiv del voznikovega prostora je zagotovo tako imenovani zaslon MBUX Hyperscreen, ki je narejen iz enega kosa visoko odpornega stekla. V njem so združeni 17,7-palčni sredinski zaslon OLED, 12,3-palčni voznikov instrumentalni zaslon in 12,3-palčni zaslon na dotik, ki je nameščen pred sovoznika. Preko tega lahko sovoznik upravlja s predlogi v navigaciji ali izbira svoje vire glasbe.

Mercedes-Benz EQS SUV; Foto: media.mercedes-benz.com

Sistem MBUX je opremljen s tehnologijo učenja, kar pomeni, da bo v določenih situacijah sistem samodejno predlagal klic ali vam ponudil cilj v navigaciji. Zvočni sistem Burmaster 3D se ponaša s tehnologijo Dolby Atmos, posledično pa lahko pričakujemo izjemen zvok v luksuznem in udobnem kokonu EQS SUV. V notranjosti je dovolj prostora za tretjo vrsto sedežev in od 565 do 2.100 litrov prtljažnega prostora, kar je seveda odvisno od želenega števila sedežev.

Dodatne Informacije

mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.