fbpx

食谱:多汁的烤牛肉

Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar.

煎锅适合周日午餐、圣诞晚餐等。为了吸引您的客人,请为他们准备一流的烘焙食品,即使是最挑剔的美食家也能满意。下面就来了解一下具体方法。不要指望剩菜!

Mrežna pečenka velja za tradicionalno jed, ki jo morate dodati v svoj repertoar kuharskega znanja. Praznični dnevi 或者 周日午餐 so odlična priložnost, da to znanje vnovčite. Z upoštevanjem postopka, ki ga razkrivamo v nadaljevanju, bo tudi vaša pečenka uspešnica, ki še dolgo ne bo pozabljena.

阅读更多: Recept: tatarski biftek za prste obliznit

Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar.
Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar.

Marsikdo se boji priprave pečenke, saj meni, da je postopek priprave zapleten in da nima dovolj izkušenj. Iz izkušenj pa vam lahko povemo, da za pripravo mrežne pečenke ne potrebujete posebnega znanja. Preverite, kako nastane ta sočna mesna poslastica, s katero resnično ne boste imeli veliko dela, lahko pa jo brez zadrege postavite na praznično mizo.

Recept – sončna mrežna pečenka:

Sestavine – sončna mrežna pečenka:

  • 1 kg svinjskega stegna
  • 猪肉网
  • 4 rezine limonine lupine
  • 2 lovorova lista
  • 1–2 ščepca mlete kumine
  • 2 klinčka
  • košček cimetove skorje
  • 1 vejica peteršilja
  • 6 瓣大蒜
  • črni poper v zrnu

Postopek priprave mrežne pečenke:
Meso pred pripravo za 60 minut postavimo na sobno temperaturo. Nato ga operemo, temeljito obrišemo in natremo z mešanico soli in popra. Na vsaki strani mesa naredimo po tri zareze, kamor zataknemo stroke česna. Svinjsko mrežico položimo na delovno površino in damo nanjo dva koščka limonine lupine, lovorov list in cimet. Na to položimo meso, ki smo ga predhodno potresli z mešanico kumine in strtih klinčkov. Na meso položimo preostale limonine lupine, lovorov list in peteršilj, ga zavijemo v mrežico in položimo v pekač (ta mora biti le za malenkost večji od mesa) ter pokrijemo. Pečemo 60 minut pri 180 stopinjah Celzija. Nato pekač odkrijemo in pečemo še nadaljnjih 30 minut. Med pečenjem meso nekajkrat prelijemo z lastnim sokom (na 15–20 minut), da je pozneje bolj sočno. Po pol ure meso spet pokrijemo in ga po koncu še za 10 minut pustimo v ugasnjeni pečici, da se sokovi v njem enakomerno porazdelijo. Mrežno pečenko postrežemo s poljubno prilogo. Pa dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。