fbpx

레시피: 육즙이 풍부한 로스트 비프

Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar.

Mrežna pečenka je primerna za nedeljsko kosilo, za božično večerjo ali kar tako. Da boste očarali povabljence, jim pripravite prvovrstno mrežno pečenko, ki bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne gurmane. Kako, izveste v nadaljevanju. Na ostanke ne računajte!

Mrežna pečenka velja za tradicionalno jed, ki jo morate dodati v svoj repertoar kuharskega znanja. Praznični dnevi 또는 nedeljska kosila so odlična priložnost, da to znanje vnovčite. Z upoštevanjem postopka, ki ga razkrivamo v nadaljevanju, bo tudi vaša pečenka uspešnica, ki še dolgo ne bo pozabljena.

더 읽어보기: Recept: tatarski biftek za prste obliznit

Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar.
Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar.

Marsikdo se boji priprave pečenke, saj meni, da je postopek priprave zapleten in da nima dovolj izkušenj. Iz izkušenj pa vam lahko povemo, da za pripravo mrežne pečenke ne potrebujete posebnega znanja. Preverite, kako nastane ta sočna mesna poslastica, s katero resnično ne boste imeli veliko dela, lahko pa jo brez zadrege postavite na praznično mizo.

Recept – sončna mrežna pečenka:

Sestavine – sončna mrežna pečenka:

  • 1 kg svinjskega stegna
  • svinjska mrežica
  • 4 rezine limonine lupine
  • 2 lovorova lista
  • 1–2 ščepca mlete kumine
  • 2 klinčka
  • košček cimetove skorje
  • 1 vejica peteršilja
  • 마늘 6쪽
  • 소금
  • 검은 후추

Postopek priprave mrežne pečenke:
Meso pred pripravo za 60 minut postavimo na sobno temperaturo. Nato ga operemo, temeljito obrišemo in natremo z mešanico soli in popra. Na vsaki strani mesa naredimo po tri zareze, kamor zataknemo stroke česna. Svinjsko mrežico položimo na delovno površino in damo nanjo dva koščka limonine lupine, lovorov list in cimet. Na to položimo meso, ki smo ga predhodno potresli z mešanico kumine in strtih klinčkov. Na meso položimo preostale limonine lupine, lovorov list in peteršilj, ga zavijemo v mrežico in položimo v pekač (ta mora biti le za malenkost večji od mesa) ter pokrijemo. Pečemo 60 minut pri 180 stopinjah Celzija. Nato pekač odkrijemo in pečemo še nadaljnjih 30 minut. Med pečenjem meso nekajkrat prelijemo z lastnim sokom (na 15–20 minut), da je pozneje bolj sočno. Po pol ure meso spet pokrijemo in ga po koncu še za 10 minut pustimo v ugasnjeni pečici, da se sokovi v njem enakomerno porazdelijo. Mrežno pečenko postrežemo s poljubno prilogo. Pa dober tek!

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.