fbpx

Živalski vrtovi v mestih: Dunaj, Avstrija #2

Orjaški panda, ki ga tako velikokrat vidimo v risankah, na logotipih najpomembnejših ustanov za zaščito divjih živali in ga tako radi stiskamo k sebi v obliki plišaste igrače, je s svojo pojavo in obnašanjem fascinantna žival. Ker je v naravnem okolju tako redek, je vsak ZOO, v katerem živijo pande, pravi hit.

Nam najbližji je dunajski zoološki vrt Tiergarten Schönbrunn, ki je tudi najstarejši živalski vrt na svetu, ustanovljen že davnega leta 1752. Leži na področju Schönnbruna, poletne rezidence Habsburžanov, in je zaradi čudovitega baročnega parka in zgradb uvrščen na UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine. Ena od čudovitih zgradb je tudi domovanje pand. Fu Bao je že tretji mladič, ki se je rodil paru Yang Yang in Long Hui, kar je izjemen podvig živalskega vrta, saj je ženska panda plodna le dva dneva v letu. Fu Bao je prava zvezda dunajskega živalskega vrta, poleg pand pa je atrakcija tudi novi polarium, 11 milijonov evrov vredna investicija, ki nam zelo realistično prikaže življenjske pogoje, v katerih živijo živali v arktičnem krogu in na Antarktiki.

PREBERITE ŠE: Živalski vrtovi v mestih: Praga, Češka #1

V dunajskem zoološkem vrtu so letos odprli novo ogrado za  severne medvede, ki so ponos najstarejšega ZOO-ja na svetu.
V dunajskem zoološkem vrtu so letos odprli novo ogrado za severne medvede, ki so ponos najstarejšega ZOO-ja na svetu.

Več fotografij si ogalejte v galeriji

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.zoovienna.at

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!