fbpx

Življenje na robu: hiša, ki spominja na vesoljsko ladjo je lahko vaš novi dom

Luksuzno stanovanje v Port Douglasu (Queensland, Avstralija)

Če takole izgleda življenje na robu, potem se takoj podpišemo pod takšno usodo. Avstralsko posestvo v Port Douglasu za katerega vam bo oproščeno, če ga boste zamenjali za vesoljsko plovilo, namreč štrli iz hriba, ki s vzpenja nad rajsko avstralsko obalo in ustvarja dejanski občutek življenja na robu. Luksuzno domovanje je trenutno naprodaj, seveda pa se lastnica od njega ne bo ločila za malo denarja. Zanj boste namreč morali odšteti vrtoglavih 6,5 milijona ameriških dolarjev. In ja, gre za nepremičnino.

Hiša, ki spominja na vesoljsko ladjo, je pristala, pardon, zrasla v avstralskem mestu Port Douglas. To je zaradi svojih naravnih lepot že velikokrat gostilo hollywoodske prizore, zato ni čudno, da se za nakup hiše, ki leži na najboljši možni lokaciji s pogledom na morje (Avstralci temu pravijo ”one million dollar view”) zanimajo tudi nekateri znani obrazi. Tako kot zunanjost, je tudi za štirimi stenami čutiti futurizem, na terasi in tudi drugod pa imate dejansko občutek, da živite na robu.

PREBERITE ŠE: Vivood Landscape Resort – panoramske suite za pristen stik z naravo

”The Edge” kot ji tudi pravijo, je bila zgrajena v začetku lanskega leta, hišo pa je zrisal Charles Wright. In verjeli ali ne, ima zgolj dve spalnici.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.