Življenjski stroški 2015: Kako drago je življenje v Sloveniji v primerjavi s svetom?

Življenjski stroški kot so hrana, najemnina, prevoz, položnice, ipd. so marsikoga že poslali v drugo državo. Je pač tako, da življenjski stroški v veliki merijo krojijo naše življenje, saj denar pač ne raste na drevesih. Pri Numbeu so zbrali podatke, Movehub.com pa nam je statistiko zapakiral v infografiko, ki nam razkriva v katerih državah je življenje najdražje in v katerih najcenejše. Kakšni so življenjski stroški 2015 in kje je Slovenija?

Življenjski stroški se iz leta v leto spreminjajo. Tu so najnovejši podatki. Švica se je z indeksom cen življenjskih potrebščin, ki znaša 126.03%, zavihtela na sam vrh in tako velja za državo z najdražjim življenjem na svetu. Na dnu lestvice, kot najcenejši, se je s 26,27% znašel Pakistan, medtem ko Slovenija s 65.15% zaseda 40. mesto.

PREBERITE ŠE: Najdražji nebotičniki na svetu

Indeks cen življenjskih potrebščin je sestavljen iz cen živil (cena mesa, kruha, riža, jajc, sadja, zelenjave in alkohola), prevoza (enosmerne vozovnice, mesečne karte, tarife za taksi, cene gorive in cena Volkswagen Golfa), restavracij (cene za obroke hrane v dragih, srednje dragih in poceni restavracijah, kavnih produktov, alkohola in vode) in javnih služb (elektrika, ogrevanje, voda, internet, ipd.). Več pa v infografiki – Življenjski stroški 2015.

Stroški življenja po svetu.
Stroški življenja po svetu.

Dodatne Informacije

Podrobnejši statistični podatki:
www.numbeo.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10+ igralcev, ki so bili odpuščeni med snemanjem filma