Zlati globusi 2018: kdo so zmagovalci 75. zlatih globusov?

Medtem ko smo minulo noč v našem delu sveta sladko spali, je kakšnih 12 ur leta proti zahodu, potekala podelitev zlatih globusov 2018. Prireditev, ki jo je povezoval ameriški komik, televizijski voditelj in politični komentator Seth Meyers, se je kot po navadi odvijala v Beverly Hillsu, v Los Angelesu. Sodeč po izkušnjah, se marčevskih oskarjev lahko tako najbolj veselijo ustvarjalci filma Trije plakati nad mestom, saj je film pobral največ nagrad. Kdo so še drugi prejemniki nagrad zlati globus 2018?

Nagrade zlati globus podeljuje Združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu in so precej dober pokazatelj, kdo bo imel največ zahvalnih govorov, ko bodo čez dober mesec podeljevali oskarje. Med filmi je dominiral film Trije plakati nad mestom (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), med komedijami je slavil film Lady Bird, med serijami pa Big Little Lies. A vrhunec večera je prav gotovo pripadel Oprah Winfrey, ki je prejela častni globus, tj. nagrado Cecila B. DeMilla, za svoj izjemen prispevek k svetu zabave pred in za kamero. Oprah je tudi prva temnopolta ženska, ki je dobila to nagrado.

Kdo so torej zmagovalci zlatih globusov 2018?

Filmska kategorija:

Med dramami je zmagal film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, med komedijami ali muzikali pa je nagrado prejel Lady Bird.

Nagrado za najboljšo igralko v kategoriji drama je prejela odlična Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), v isti kategoriji pa je med igralci slavil Gary Oldman (Darkest Hour).

Najboljša igralka v komediji ali muzikalu je bila Saoirse Ronan (Lady Bird), igralec pa James Franco (Disaster Artist).

Za najboljšo stransko igralko je bila izbrana Allison Janney (I, Tonya), med moškimi pa je slavil Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

Guillermo del Toro je s filmom Three Billboards Outside Ebbing, Missouri prejel nagrado za najboljšega režiserja, nagrado za najboljši scenarij pa je  za isti film prejel Martin McDonagh.

Med animiranimi filmi je zmagal Coco.

V kategoriji tujejezičnih filmov je nagrado za najboljšega prejel In The Fade (Nemčija, Francija).

Zlati globus za najbolj izvirno glasbeno podlago je prejel Alexandre Desplat v filmu The Shape of Water, za najbolj izvirno pesem pa je nagrado prejela This Is Me iz filma The Greatest Showman.

Najboljši film v kategoriji drame je Trije plakati nad mestom.
Najboljši film v kategoriji drame je Trije plakati nad mestom.

Televizijska kategorija:

Med televizijskimi serijami je največ nagrad odnesla serija Big Little Lies. Osvojila je zlati globus za najboljšo omejeno serijo ali TV film, Nicole Kidman je prejela nagrado za najboljšo igralko, za najboljšega stranskega igralca oziroma stransko igralko pa sta nagrado prejela Alexander Skarsgard in Laura Dern, oba iz omenjene serije. Nagrado za najboljšega igralca v kategoriji omejene serije je prejel Ewan McGregor (Fargo).

Zlati globus za najboljšo igralko med TV serijami (drama) je prejela Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale), za igralca pa Sterling K. Brown (This Is US). V kategoriji komedija ali muzikal sta slavila Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel) ter Aziz Ansari (Master of None).

Big Little Lies - serija, ki bi si jo očitno morali ogledati.
Big Little Lies – serija, ki bi si jo očitno morali ogledati.

Dodatne Informacije

Več informacij:
goldenglobes.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi filmi za poletje 2021: kaj si bomo lahko ogledali?