Zložljiv čoln ORIGO boat 300 – nov slovenski izum

Zadnjič posodobljeno: :

ORIGO boat 300 je nov slovenski izum, ki bo ribičem, pustolovcem in tudi izkušenim morjeplovcem predstavil lažji in cenejši način za zabavo, lov in raziskovanje na vodi. Čoln, ki na izlet lahko popelje celo družino, zlahka pospravite in prenašate. Zložen meri 300 x 60 x 25 centimetrov, tako da ga brez težav prevažate na strehi vašega avtomobila ali v notranjosti enoprostorca. Doma pa ga pospravite v garažo ali klet.

Prvotna ideja za testiranje čolna se je porodila ob misli na papirnato ladjico, ki se ob dotiku z vodo lahko premoči. Izoblikovala pa se je v prenosljiv čoln, katerega se izvleče iz vreče in odpre kot origami. Nekaj več kot deset minut je potrebnih, da se iz nekaj ekološke plastike sestavi ORIGO BOAT. Le pet minut kasneje pa se preoblikuje v čoln na motorni pogon. To pa še ni vse, saj lahko z dodatnim kompletom ORIGO boat postane tudi jadrnica, s katero boste lahko pričarali romantično vzdušje plovbe proti sončnem zahodu.

Zložljiv čoln ORIGO BOAT 300
Zložljiv čoln ORIGO BOAT 300

Narejen je iz ekoloških materialov in razgradljive ABS plastike. Vsak kos, do zadnjega vijaka, je izbran z mislijo na čistočo in biologijo. Tako je ORIGO Boat 300 možno stoprocentno reciklirati, kar potrjuje tudi dodeljen Evropski Certifikat. Je tudi nepotopljiv in testiran za razmere do pete stopnje po Beaufortovi lestvici, kar pomeni, da lahko kljubuje dokaj močnemu vetru.

Ekipa ORIGO, ki jo sestavljajo oče Jure Dolinšek ter sinova Luka in David, se v mesecu marcu s pomočjo svojih prijateljev in specializiranih sodelavcev podajajo na svetovni portal Kickstarter. S tem bi radi pridobili osnovna začetna sredstva za zagon proizvodnje inovativnega čolna.

Razvija se torej še ena slovenska zgodba, ki kaže na velik uspeh v svetovnem merilu. ORIGO boat ni inovacija samo v splošnem pogledu, temveč premika temelje in preoblikuje danes poznano zgodovino navtike. Lahko se našteje kar nekaj primerov poskušanja in kljubovanja navtičnem trgu na način razstavljanja plovila v izogib plačilu visokega zneska privezov in zimovanja. Končno pa je nori navtični Einstein g. Dolinšek, kot ga kličejo prijatelji, s svojo družino uspel postaviti temelj za nove možnosti v prihodnosti.

V primeru, da ne preživljate poletnih počitnic na morju, jezeru ali ob večji reki, je ORIGO boat dober razlog in enostaven način, da s tem začnete. V nasprotnem primeru, da ste že ponosni lastnik jadrnice, jahte ali kateregakoli plovila, pa je čoln odličen in uporaben byboat, in s tem nepogrešljiv del vaše navtične opreme.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.facebook.cominstagram.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepše proge za tek na smučeh v Sloveniji, kjer vas čakajo nepozabna doživetja!