fbpx

Znaki, da se zaljubljate v osebo, s katero sta le “prijatelja z ugodnostmi”

Foto: imdb

Čeprav si tega ne priznate in potlačite čustva, srce tega ne more skriti.

Kateri so najbolj očitni znaki, da se zaljubljate v osebo, s katero se videvate le za spolni užitek?

Ljudje se pogosto spuščajo v priložnostna razmerja, v katerih obstaja dogovor med dvema osebama, da se videvata le za spolni užitek, ne pa da imata drug do drugega, kakršne obveznosti.

Vendar pa tovrstni odnosi pogosto povzročijo stanja, da se ena stran zaljubi, medtem ko lahko druga ostane zadržana. Toda nekatera priložnostna razmerja se lahko spremenijo celo v resne ljubezenske zgodbe.

Želite si biti ob njem ves čas. Foto: Hamann La / Pexels

Razkrivamo, katerih 5 psiholoških znakov kaže, da ste se zaljubili v osebo, ki jo videvate le občasno:

1. Opuščate svoje običajne dejavnosti

Ko ste zaljubljeni v nekoga, imate vedno večjo potrebo po preživljanju časa s to osebo. Ko pa je odnos brez obveznosti, se ljudje vidijo le za trenutke spolnosti in ne v preostanku prostega časa.

Ko pa je človek zaljubljen, začne hrepeneti po njegovi prisotnosti, razmišlja o njegovi bližini in pogosto odloži druge aktivnosti, naloge, obveznosti ali srečanja, da bi to osebo videl.

2. Osebo idealizirate

Zaljubljenost lahko nekoliko popači vaš občutek za resničnost. Verjetno je, da če ste globoko zaljubljeni v nekoga, boste imeli nekoliko nerealno predstavo o tem, kdo je in kakšen je ter zakaj sta v resnici skupaj.

Tudi ko oseba naredi nekaj, kar se vam zdi neprivlačno ali vam ni všeč, tega ne opazite. Idealiziranje partnerja je negativno in lahko vodi v razočaranje. Poskusite videti dobre in slabe plati v drugi osebi.

Držanje za roke, ni del dogovora. Foto: Jasmine Carter / Pexels

3. Vedno mislite na to osebo

Zaljubiti se pomeni popolnoma prepustiti svoja čustva drugi osebi. Okupira vse vaše misli. To je deloma posledica oksitocina – hormona, ki lahko vpliva na čustva, kognicijo in vam lahko pomaga, da se z nekom počutite bolj povezani.

5. Govorite “midva”

Ljudje, ki so v občasni zvezi, rečejo “jaz”, medtem ko zaljubljeni v komunikaciji uporabljajo “midva”. Prav tako se »mi« uporablja pri načrtovanju skupne prihodnosti, ko nekoga začnemo dojemati kot svojo »drugo polovico«. Ko rečete “midva”, to pomeni, da ste že par.

Če ste v občasni zvezi in čutite te znake ter se zavedate, da se zaljubljate, je čas za pogovor z drugo stranjo. Odkrito se pogovorite o svojih občutkih in o tem, kako želite, da se razvija vajin odnos.

Če ima druga stran enake namene, lahko začnete lepo ljubezensko zgodbo. Če pa te zavrača, potem je morda bolje, da izstopite iz tega razmerja. Zaslužite si nekoga, ki vam vrača čustva in ljubezen.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.