Znaki, da so tvoja pričakovanja o ljubezni preprosto previsoka

Foto: IG couple4lovers
Zadnjič posodobljeno: :

Pričakovanja pogosto vodijo v razočaranja, tudi če so jasno zastavljena in realistična. Ko pa so pričakovanja nerealno visoka, pa je razočaranje že na začetku neizogibno, saj se zveza niti ne more razviti, če druga oseba nikakor ne more na nivo, ki ste ga postavili. To so znaki, da ne gre za to, da nekdo za vas ni dovolj dober, ampak da so vaši standardi previsoki in nerealni!

Za druge postavljate standarde, ki jih niti sami ne izpolnjujete

Želite nekoga, ki je “posvetni človek”, ki je potoval po svetu, je izobražen, ima širino, nekoga, ki je finančno stabilen in neodvisen, nekoga, ki je videti kot igralec – a sami ne izpolnjujete nobene od teh zahtev. Imate dolg seznam pogojev, ki jih mora izpolniti vaš potencialni partner, in nihče, ki ga spoznate, ne izpolnjuje vseh zahtev.

Morda bi bilo dobro, da bi seznam skrajšali na osnovne vrednote. Iskren, predan, stabilen – ali pač tisto, kar je za vas najpomembnejše. In samo pomislite, kako bi bil lahko videti dolg seznam moških zahtev in kako bi se počutili, če bi ugotovili, da ne izpolnjujete niti tretjine standardov?

Pričakujete, da moški vedno prevzame pobudo

Želite, da vas obravnavajo kot princeso, od moških pričakujete velike geste, gentlemansko vedenje, organizacijo razburljivih zmenkov, pripravo presenečenj … Morda so vas učili, da mora moški vedno prevzeti pobudo, v resničnem življenju pa ni vedno tako – to pomeni, da pobuda ni pridržana samo za moške. V tem primeru bi bil velik odstotek žensk, ki imajo partnerje, samih, ker niso spodbujale, vračale, spraševale, ampak so samo čakale. Ni vam treba prevzeti moške vloge ali narave moškega, vsem pa je všeč, da druga oseba včasih prevzame pobudo, si nekaj zamisli, organizira, nekaj predlaga.

Privlačijo vas nedostopni moški

Zanimajo vas samo tisti, ki delujejo kot izziv – nedosegljivi, težko osvojljivi, zasedeni, moški na položaju, tisti, ki jih imate za višjo ligo. To pomeni, da vas ne zanima prava ljubezen, ampak dokazovanje in krepitev ega. Če osvojite nekoga, ki je “nad vami”, potem ste v svojih očeh vredni več.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romance couple (@couples4lovers)

Če vam takoj ne spodnese tal pod nogami, mu ne boste dali druge priložnosti

Pričakujete ognjemet v glavi, metuljčke v želodcu in občutek povezanosti takoj, ko nekoga srečate. Če je fascinacija odsotna, vas ne zanima, da bi to osebo bolje spoznali in videli, ali bi se odnos sčasoma lahko razvil. Imate filmska pričakovanja – ljubezen na prvi pogled ali nič.

Razjezite se, ko se druga oseba ne odzove tako, kot ste si zamislili

Pripravili ste usodno predstavo, uživali ste v vlogi in pričakujete, da bo druga oseba sodelovala v scenariju, ki ste si ga sami zamislili v glavi. Toda nihče ne bere misli in ne ve, kaj ste si zamislili in kako naj se odzovejo, vi pa ste jezni, da ne gre vse tako, kot ste želeli. Dobro bi bilo, če bi se pri tem ujeli – ko ste jezni, da si druga oseba ne razlaga pravilno vaših signalov in se ne obnaša tako, kot ste pričakovali – ter da bi ponovno premislili svoja prepričanja in pričakovanja. Ogrožate lastno srečo in nikomur ne dovolite, da se vam resnično približa – vaša pričakovanja so stena med vami.

Vaša pričakovanja o ljubezni se z leti ne spreminjajo

Ko dozorevate in se razvijate, se vaša stališča in pričakovanja spreminjajo. Bolj ko ste zreli in modri, nižja so vaša pričakovanja in bližje ste resničnosti. Pripravljeni ste tolerirati pomanjkljivosti resničnega življenja in resničnih odnosov. Če se vaša pričakovanja o ljubezni z leti niso spremenila, verjetno niste napredovali v zorenju in se niste znebili romantičnih iluzij ter nerealnih idej in pričakovanj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romance couple (@couples4lovers)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!