fbpx

Znanost razkriva – kdor rad gleda grozljivke, se hitreje stara

Foto: envato

Ste tudi vi ljubitelji grozljivk in komaj čakate na vikend filmske maratone? Potem vas bo ta raziskava še posebaj prestrašila!

Podjetje Foreo je naročilo študijo, katere cilj je bilo ugotoviti, v kolikšni meri navdušenje nad grozljivkami vpliva na našo mimiko. In rezultat je bil prav neverjeten! Tisti, ki radi gledajo grozljivke, hitreje dobijo gube! Ja, prav ste me slišali. Trenutki šoka popačijo naš obraz in to spodbuja nastajanje gub.

via GIPHY

Ko ste pretreseni, se na obrazu aktivira čelna mišica. Če večkrat ponavljate ta izraz, vadite in krepite mišico, zaradi česar se na čelu pojavijo horizontalne gube. Druga telesna reakcija na nasilne ali stresne prizore v filmu je škiljenje. To vključuje predvsem mišice okoli oči.” Po mnenju znanstvenikov, tisti, ki pet let redno gledajo grozljivke, tvegajo, da se bodo očesne linije in gube na čelu poslabšale tudi do 50 odstotkov

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!