fbpx

Znanstival 2015 – Ljubljana junija znova prestolnica znanosti

Znanstival 2015

Znanstvene dogodivščine, znanstvene nastopi, drzni eksperimenti, poljudnoznanstvena predavanja, vrt eksperimentov in popust za Hišo eksperimentov, vse to se bo v Ljubljani, na mostovih, trgih in v Hiši eksperimentov odvijalo med 5. in 7. junijem 2015. Tridnevni dogodek posvečen promociji znanosti in izobraževanja je kot Človek ne jezi se namenjen vsem, ''vstopnina'' pa je radovednost. Festival je sicer brezplačen.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Prešernov trg, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Brezplačno

Znanstival 2015 bo še enkrat več priložnost, da tako mlajši, ki so še vpeti v institucionalno izobraževanje, kot starejši, potešijo svojo vedoželjnost, saj se bodo znanstvene dogodivščine vrstile ena zraven druge. Gre za edinstven dogodek na svetu, ki bo dan zapolnil s kopico zanimivih in drznih poskusov na določeno znanstveno temo, pri katerih pa obiskovalci ne bodo le nemi opazovalci. Dogodivščine bodo predstavljali domači in tudi predavatelji, ki pa bodo simultano prevajani.

PREBERITE ŠE: Znanstven pogled na flirtanje ali kako postati mojster flirtanja

Občutka breztežnosti ni moč izkustiti le v Ksevtu, pri NASI ali v vesolju.
Občutka breztežnosti ni moč izkustiti le v Ksevtu, pri NASI ali v vesolju.

Del Znanstivala 2015 bodo tudi delavnice, kjer bodo obiskovalci iz preprostih predmetov izdelovali zanimive stvari kot so letalo, vulkan, vozilo na zračni blazini, spektroskop, itd. Znanstveno-promocijska predavanja bodo večinoma potekala v Hiši eksperimentov, medtem ko se bodo znanstveni performansi v soboto odvijali na Prešernovem trgu. Na t.i. vrtu eksperimentov bodo ”rasle” stojnice, kjer se bodo predstavljale institucije, ki so po mnenju organizatorja, to je Hiše eksperimentov, uspešne na področju promoviranja izobraževanja in znanosti.

Tudi na letošnjem Znanstivalu bo vroče.
Tudi na letošnjem Znanstivalu bo vroče.

Čeprav bo prvi junijski vikend v Ljubljani vse v znamenju znanosti, pa upamo, da vsaj iz predstavitve festivala nismo narediti cele znanosti. Če, si lahko več o njem preberete tu: znanstival.si

Dodatne Informacije

Program Znanstivala 2015:
znanstival.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!