fbpx

Zvoki tehnoloških naprav iz preteklosti, ki jih pogrešamo

Zvoki starih naprav

Tisti, ki so že imeli to srečo, da so v roke dobili iPhone 7, že poročajo o prvih težavah. Ko je novi iPhone 7 Plus izpostavljen veliki programski obremenitvi, iz ohišja prihajajo čudni zvoki. Čeprav ne gre za globalno težavo, pa smo danes vajeni, da naprave delujejo neslišno. A vedno ni bilo tako. Se spomnite kakšen 'kažin' je zganjala disketnik za 3,5-palčne diskete ali kako je med previjanjem cvilila kaseta? Prisluhnite zvokom tehnoloških naprav preteklosti.

Potem ko je eden od prvih lastnikov novega iPhona Stephen Hackett objavil posnetek cvrčanja modela iPhone 7 Plus (vir zvoka naj bi bil procesor A10 Fusion), nas je to spomnilo na zvoke tehnoloških naprav iz preteklosti, ki so imele čudno oglašanje zapisano v genih. Generaciji Z so ti zvoki povsem neznani, nekoč pa so bili nekaj vsakdanjega in so tako prepoznavni, da bi te naprave danes zlahka prepoznali zgolj po zvoku.

PREBERITE ŠE: Test upogljivosti: se iPhone 7 ukrivlja kot iPhone 6 Plus?

Stare naprave so spuščale vse vrste zvokov.
Stare naprave so spuščale vse vrste zvokov.

To so zvoki tehnoloških naprav iz preteklosti, ki jih pogrešamo:

iPhone 7 Plus pod veliko obremenitvijo:

ISDN-modem:

Oglašanje faksa:

Previjanje kasete:

Šumenje ‘snega’:

Zvok disketnika:

Brenčanje VHS-kasete:

Oglašanje računalnika ob zagonu:

Zvok brizgalnega tiskalnika:

Tipkanje na pisalni stroj:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!