cloud-forced-perspective-optical-illusions-34
V zraku · buzz buzz

Če česa, smo se letošnje poletje lahko nagledali oblakov. Od tistih, ki izgledajo kot ovčice, do tistih zloveščih, ki so nas pregnali s plaže. Oblaki pa niso trend samo tega poletja, pač pa tudi trend fotografije z uporabo tehnike prisiljene perspektive (forced perspective), kar pomeni, da so aktivni udeleženci fotke in ne zgolj kulisa. Nekaj najbolj kreativnih si poglejte v naši fotogaleriji.

PREBERITE ŠE: FILMography: 17 znanih filmskih lokacij pomešanih s prizori tukaj in zdaj

Oblaki so eni tistih objektov, ki jih redno povezujemo s psihološkim fenomenom, ki mu pravimo pareidolija. Gre za nagnjenje h osmišljanju nedefiniranih tvorb oz. za prepoznavanje oblik in vzorcev znanih predmetov v naključnih objektih. In kdo, če ne oblaki so humus za ta pojav. Nekaj fotografov ga je pomešalo z optičnim slepilom in domišljijo ter ustvarilo zanimive posnetke, kjer gmote vodnih kapljic/kristalov niso le priveski, ampak glavni rekviziti.

Odpri galerijo

girl 10 preprostih in pomembnih stvari za boljšo mentalno stimulacijo cover Ricardo Solis – igrive ilustracije, ki prikazujejo, kako nastanejo živali cover 21 prikupnih fotografij psov: ko iz majhnega zraste veliko draw_a_deep_breath 5 razlogov, zakaj umiriti tempo življenja · ·