Maserati Genesi
Utrip mesta · mobilno

Lahko bi rekli, da Maserati ni naredil pravega superšportnika že od leta 2005, ko so nehali proizvajati ultrahitrega MC12. Od daleč nas je sicer malce podražil konceptni Alfieri, a več kot prenove GranTurisma, ki je v proizvodnji že skoraj 10 let, žal nismo dočakali. Kaj bi moral torej Maserati narediti, da bi spet pridobil svoje zveste oboževalce? Mogoče jih bo tokratni koncept spodbudil k ustvarjanju česa odštekanega.

Koncept z imenom Genesi si je zamislil italijanski oblikovalec Sergey Dvornytskyy in svojo idejo tudi pretvoril v računalniške skice. Na pogled se močno razlikuje od česarkoli, kar najdemo v aktualni Maseratijevi ponudbi, vseeno pa črpa svoj navdih iz koncepta Alfieri in aktualnega GranTurisma. Oblikovalčev cilj je bil ustvariti visokozmogljiv in stilsko zanimiv dvosedežni kupe, namenjen ljudem, ki so strastni vozniki in jim vožnja veliko pomeni.

Prednji del Genesija premore veliko Maseratijevih prvin, kot so prednja reža za zrak s pokonci postavljenimi prečkami in žarometi, ki jih lahko zasledimo pri konceptu Alfieri. Stranski profil je unikaten in sila eleganten, na zadnjem delu pa je spet moč začutiti športne prvine, ki jih izražajo športni difuzor in ozke zadnje luči. Za Genesija bi tako lahko trdili, da je nekakšen duhovni naslednik Maseratija 2000 Coupe.

Notranjost je minimalistična, a razkošna. Glavni barvi sta bela in modra, usnjeno oblazinjenje pa ima vzorec diamanta. Z osrednjo konzolo z zaslonom na dotik se upravlja z informacijskim sistemom, volan, katerega obliko so navdahnili športni avtomobili, pa ima na sredini zaslon z vsemi potrebnimi informacijami. Koncept ima kopico avtonomnih sistemov za vožnjo z možnostjo navidezne resničnosti, ko je avtomobil v popolnoma avtonomnem voznem načinu, a je slednje trenutno le teorija. Če kdaj pride do proizvodnje koncepta Genesi, bo šlo za popolnoma električen avtomobil z močjo med 298 in 372 kW (400 in 500 KM). Genesi je vsekakor osupljiv koncept, ki bi ga lahko Maseratijevi inženirji vzeli za resen zgled in se ponovno lotili drznega in dih jemajočega projekta.

Galerija slik: Maserati Genesi

Maserati GenesiOdpri galerijo
Trondheim Trawler Trondheim Trawler: nenavadna jahta za prave moške Porsche 911 GT2 RS Porsche 911 GT2 RS: najbolj vroč Porsche na sceni Red_Bay-1440 Najboljši električni avtomobili 2017 Jahta Alen 45 Jahta Alen 45: turški med na valovih · ·