fbpx

(de)hydrate- Henry Gargreaves sladkor v sladkih pijačah spreminja v velikanske lizike

Lizika kot vizualna predstava količine sladkorja v nekaterih sladkih pijačah

Gotovo ste na spletu že naleteli na kakšno fotografijo, ki vizualno prikazuje količino sladkorja v sladkih pijačah, ki jih pijemo vsak dan. Slika je šokantna tako na področju (ne)gaziranih pijačah, sadnih sokovih in energijskih pijačah kot pri vodah z okusom. Fotograf Henry Gargreaves je psihološkemu učinku skozi projekt (de)hydrate dodal še artističnega in je pijačam ob bok namesto vrečk in kock sladkorja postavil lizike, ki so nastale iz količine sladkorja, ki jo vsebuje posamezna sladkapijača.

Henry Gargreaves, ki se ukvarja s fotografijo hrane, je v svojem najnovejšem projektu (de)hydrate kampanji, ki že nekaj časa viralno kroži po spletu in nas ozavešča o grozljivih količinah sladkorja v sladkih pijačah, dodal umetniški zasuk. Sladkor posameznih pijač je namreč uporabil kot sestavino za izdelavo lizik. In kako je to storil? Vzel je (na primer) Coca-Colo, jo zavrel in počakal toliko časa, da je voda izhlapela in da je ostal zgolj sirup.

Kokosova voda Zico vsekakor ne vsebuje samo vitaminov.
Kokosova voda Zico vsekakor ne vsebuje samo vitaminov.

Tega je nato zlil v model za lizike in ustvaril estetsko-srhljivo predstavo o tem, kakšno dozo sladkorja zaužijemo pri pitju pijač, ki dnevno tečejo po naših grlih.

PREBERITE ŠE: Izdelki z inovativno embalažo

Vas bodo fotografije Henryja Gargreavesa odvrnile od tega, da boste še naprej uživali sladke pijače, ki vsebujejo toliko sladkorja oziroma zmanjšali vnos, ali se vas prav nič več ne dotakne in se vam je namesto tega zahotelo po liziki?

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
henryhargreaves.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.