Nova Opel Insignia Grand Sport (2017)
Utrip mesta · mobilno

To je nova Opel Insignia Grand Sport (2017). Druga generacija je prostornejša in bolj dinamčina od aktualne Insignie Grand Sport. Opel bo limuzino športno-elegantnega videza najvišjega razreda javnosti prvič predstavil na avtosalonu v Ženevi. Pozneje se ji pridruži še karavanska Insignia Grand Tourer.

Tako bo videti nova Opel Insignia Grand Sport (2017). Ta bo prostornejša in do 175 kilogramov lažja od predhodnice, za kar se ima zahvaliti na novo razviti platformi. Zunanje mere ostajajo praktično enake (v dolžino meri 4897 mm), je pa precej nižja, medtem ko se je medosna razdalja potegnila za 92 milimetrov, kar v praksi pomeni več prostora za potnike. Nižji je položaj sedenja (za tri centimetre), zato voznik, na katerega se osredotoča delovni prostor – za boljšo preglednost so se odrekli nekaterim gumbom na sredinski konzoli –, bolj začuti gibanje avtomobila. Možgani zaslona so informacijski sistem IntelliLink.

Nova Opel Insignia Grand Sport ima tisoč in en asistenčni pripomoček. Opel gre v napovedih tako daleč, da trdi, da v tem segmentu noben avtomobil ne nudi tako široke palete inteligentnih tehnologij kot prav nova Insignia. Ta med drugim samodejno zavira, pomaga ohranjati smer znotraj voznega pasu, ponuja živo sliko iz sistema kamer s 360-stopinjskim vidnim poljem, opozorja na prečni promet ob vozilu … Za osvetlitev skrbi druga generacija LED-žarometov IntelliLux, ki so še precej bolj prilagodljivi pri osvetljevanju okolice. Svetlobo mečejo skoraj pol kilometra daleč (400 metrov). Izpopolnili so ji tudi prilagodljivo podvozje FlexRide. Ima projekcijski zaslon, ki informacije o hitrosti, znakih, napotke navigacijskega sistema ipd. projicira na vetrobransko steklo. Prtljažnik nudi od 490 do 1450 litrov prostora.

PREBERITE ŠE: Nova Opel Ampera-e (2017): revolucija v svetu električnih avtomobilov

Pri izdelavi so se naslonili na koncept Monza iz leta 2013. Paleto motorjev bo obsegala 1,5- in 2-litrske bencinarje ter 1,6- in 2-litrske dizle, moč na kolesa pa prenašal šeststopenjski menjalnik. Novost je osemstopenjski samodejni menjalnik z optimiziranim trenjem, ki prihaja s športnim modelom z 250 KM (185 kW) in naprednim štirikolesnim pogonom. Limuzinska Insignija bo v Evropi na voljo enkrat spomladi 2017.

Galerija – nova Opel Insignia Grand Sport (2017):

Nova Opel Insignia Grand Sport (2017)Odpri galerijo

Motocikel Vanguard Roadster Vanguard Roadster – motocikel z drugega planeta Mercedes-Benz Digital Light Mercedes predstavil digitalne žaromete, ki lahko projicirajo prehod za pešce Lexus LIT IS Lexus LIT IS – limuzina, prekrita z 41.999 LED-diodami The Flying Passenger - Volvo FH Na Hrvaškem tovornjak Volvo FH za seboj vlekel padalca ·