fbpx

Recept: domači sladoled brez sladkorja

Recept za domači sladoled brez sladkorja

Kdo pravi, da se morate zaradi diete odpovedati sladoledu? Predstavljamo vam recept za domači sladoled brez sladkorja, zaradi katerega ne boste imeli slabe vesti!

Tudi vas poleti pogosto zamika sladoled, a si ga odtrgate od ust, ker pazite na linijo? Kaj pa če vam povemo, da lahko sladoled uživate brez slabe vesti?

PREBERITE ŠE: Recept: preprost domači sladoled s sadjem

Sladka pregreha, ki to ni.
Sladka pregreha, ki to ni.

Tukaj je preprost recept za domači sladoled brez sladkorja, ki bo za vedno spremenil vaš pogled na to božansko sladico. Da, sladoled je sladica in sladica je enako sladkor, a kot boste spoznali v nadaljevanju, skrivnost dobrega sladoleda ne tiči v sladkorju …

Recept za domači sladoled brez sladkorja:

Sestavine za domači sladoled brez sladkorja (za 4 osebe):

  • 2,5 dl delno posnete sladke smetane
  • 2,5 dl posnetega mleka
  • 0,5 skodelice nesladkanega kakava v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 1 vaniljev strok

Postopek priprave domačega sladoleda brez sladkorja:
V kozici počasi segrejemo mleko, a ne dovolimo, da zavre. Dodamo mu vaniljev strok in ga pustimo kuhati na šibkem ognju cca 20 minut. Vmes z ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake. Po pretečenem času iz mleka odstranimo vaniljev strok, ga prerežemo na polovico in postrgamo semena, ki jih stresemo nazaj v mleko. Pustimo, da se mleko ohladi, ga precedimo in vlijemo v rumenjake. Premešamo in prestavimo v kozico. Tekočini dodamo kakav in kuhamo na šibkem ognju (masa ne sme zavreti!), dokler se ne zgosti. Znak, da moramo kozico odstaviti z ognja, je gosta pena, ki se med mešanjem nabere na žlici. Masi pustimo, da se ohladi, nato pa ji dodamo smetano. Prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in sledimo navodilom uporabe. Sladoled nato prestavimo v plastično posod(ic)o in zamrznemo. Pa veselo sladkanje!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.