Poznate Huga? V mislih imamo koktajl Hugo, ne animiranega lika. Ste za to, da v letošnje poletje vstopimo nekoliko drugače? V družbi penine, jagod in okusa bezga? Ob kupici aromatične in osvežujoče mešane alkoholne pijače, ki nas bo v vročih dneh prijetno ohladila? Tu je Hugo (malo drugače!) – penina z bezgovim sirupom in jagodami.
Koktajl Hugo ni popolnoma nova stvaritev mojstrov za koktajle. V Nemčiji in na Tirolskem je to ena bolj priljubljenih osvežilnih pijač že leta. Na naša tla pa je prodrla šele pred časom. Gre za lahek in osvežilen koktajl s sorazmerno nizko vsebnostjo alkohola. Njegova priprava je povsem preprosta.
PREBERITE ŠE: Recept: Domača jagodna marmelada
Recept za koktajl Hugo – penino z bezgovim sirupom in jagodami:
Sestavine za koktajl Hugo – penino z bezgovim sirupom in jagodami:
- 1,5 dl penine
- 0,3 dl bezgovega sirupa
- mineralna voda (po okusu)
- 3 jagode
- 1 krhelj limete
- 8 metinih lističev
- led
Postopek priprave koktajla Hugo – penine z bezgovim sirupom in jagodami:
Jagode očistite in razrežite na četrtine. Ledene kocke zdrobite in stresite v kozarec. Dodajte limeto. Penini primešajte bezgov sirup in jo nalijte v kozarec, na zdrobljeni led. Dodajte jagode. Metine lističe zmečkajte s prsti, da se sprosti eterično olje. Nato jih stresite v kozarec. Po okusu prilijte hladno mineralno vodo in vse skupaj dobro premešajte.
Pijačo postrezite takoj. Čin, čin!