Koktajl Hugo malo drugače: penina z bezgovim sirupom in jagodami

Hugo

Poznate Huga? V mislih imamo koktajl Hugo, ne animiranega lika. Ste za to, da v letošnje poletje vstopimo nekoliko drugače? V družbi penine, jagod in okusa bezga? Ob kupici aromatične in osvežujoče mešane alkoholne pijače, ki nas bo v vročih dneh prijetno ohladila? Tu je Hugo (malo drugače!) – penina z bezgovim sirupom in jagodami.

Koktajl Hugo ni popolnoma nova stvaritev mojstrov za koktajle. V Nemčiji in na Tirolskem je to ena bolj priljubljenih osvežilnih pijač že leta. Na naša tla pa je prodrla šele pred časom. Gre za lahek in osvežilen koktajl s sorazmerno nizko vsebnostjo alkohola. Njegova priprava je povsem preprosta.

PREBERITE ŠE: Recept: Domača jagodna marmelada

Hugo ni popolnoma nova stvaritev mojstrov za koktajle. V Nemčiji in na Tirolskem je to ena bolj priljubljenih osvežilnih pijač že leta.
Hugo ni popolnoma nova stvaritev mojstrov za koktajle. V Nemčiji in na Tirolskem je to ena bolj priljubljenih osvežilnih pijač že leta.

Recept za koktajl Hugo – penino z bezgovim sirupom in jagodami:

Sestavine za koktajl Hugo – penino z bezgovim sirupom in jagodami:

  • 1,5 dl penine
  • 0,3 dl bezgovega sirupa
  • mineralna voda (po okusu)
  • 3 jagode
  • 1 krhelj limete
  • 8 metinih lističev
  • led

Postopek priprave koktajla Hugo  penine z bezgovim sirupom in jagodami:
Jagode očistite in razrežite na četrtine. Ledene kocke zdrobite in stresite v kozarec. Dodajte limeto. Penini primešajte bezgov sirup in jo nalijte v kozarec, na zdrobljeni led. Dodajte jagode. Metine lističe zmečkajte s prsti, da se sprosti eterično olje. Nato jih stresite v kozarec. Po okusu prilijte hladno mineralno vodo in vse skupaj dobro premešajte.

Pijačo postrezite takoj. Čin, čin!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: zelenjavni fond, s katerim boste izkoristili raznovrstno zelenjavo in njene ostanke