fbpx

Recept: kruh za hujšanje

Kruh iz čije

Kruh je ena prvih stvari, ki jih črtamo s svojega jedilnika, kadar se odločimo za dieto. A ne mečimo vseh kruhov prehitro v isti koš, kajti številne vrste se neupravičeno znajdejo na črni listi v času hujšanja. Ena takšnih ''žrtev predsodkov'' je gotovo kruh iz čije, saj ta ne redi in ga lahko mirne duše uživamo tudi med hujšanjem. Preprost recept zanj vam izdamo v nadaljevanju.

Kruh je živilo, ki se znajde na vrhu praktično vsakega seznama ”prepovedanih sadežev” v času diete. A marsikdo se kruhu preprosto ne more upreti. Pa ste vedeli, da lahko istočasno hujšate in uživate kruh in si s tem ne pljuvate v lastno skledo? Da kruha med hujšanjem ne smete uživati, je namreč presplošna trditev, ki jo bomo demantirali z današnjim receptom.

PREBERITE ŠE: Recept: piškoti oreo, narejeni doma

Kruh iz čija semen lahko mirno uživate v času diete.
Kruh iz čija semen lahko mirno uživate v času diete.

Kruh običajno črtamo zaradi moke in kvasa, a kruh iz nadaljevanja je pripravljen iz semen čije, mandljev in skute. Je tudi zelo nasiten, saj so semena polna vlaknin in beljakovin. Obenem upočasni presnovo ogljikovih hidratov, zato inzulin ostaja dlje na enaki ravni in posledično dlje čutimo energijo.

Recept za kruh za hujšanje:

Sestavine kruha za hujšanje:

  • 50 g semen čije
  • 300 g zmletih mandljev
  • 500 g manj mastne skute
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • polovica čajne žličke soli

Postopek priprave kruha za hujšanje:
V posodi zmešamo skuto in semena. Pustimo mirovati 10 minut. Medtem damo pečico greti na 180 stopinj Celzija. V drugi posodi zmešamo mandlje, pecilni prašek in sol ter mešanico vmešamo v maso iz semen čije. Mešamo, vse dokler ne dobimo testa, ki ga nato prestavimo v pekač in pečemo okoli 50 minut. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.