Gorenje ovne er som små fabrikker af mirakler. Med deres nye generation af køkkenmaskiner med trin-for-trin bagefunktion og kokken Binet Volčič tilberedte de denne gang en lækker bagt chompa til os. For at toppe det hele afholdes der i de kommende dage et præmiespil, hvor det rigtige svar på præmiespørgsmålet kan vinde os et måneds online madlavningskursus på kokken Binet Volčičs madlavningsportal.
Zdrave in okusne jedi niso odvisne le od delovanja pečice. Pomembna je tudi naša angažiranost, znanje ter čas. V podjetju Gorenje so se odločili, da želijo uporabnikom omogočiti čim bolj preprosto pečenje z vrhunskimi rezultati, zato so zapletene procese pečenja hrane pretvorili v enostavne programe. V svojih 60-ih letih poglobljenih raziskav v svetu peke in kuhe ter edinstvenih kulinaričnih užitkov, so našli rešitev v novi generaciji kuhinjskih aparatov Gorenje, ki jih za nas predstavlja priznani kuharski mojster Bine Volčič.
Kaj je koračno pečenje?
Prva prednost, ki jo danes predstavljamo, je tako imenovano koračno pečenje eller Step by Step. V programu lahko tako uporabniki vnaprej določimo več zaporednih korakov postopka peke ter tako pripravo tudi najzahtevnejših jedi spremenimo v popolnoma preprosto. Številne jedi med pečenjem zahtevajo spremembo temperature. Ta način uporabe bo še kako prav prišel pri peki kruha, piščanca ali lazanje.
Z Binetom Volčičem smo tokrat s pomočjo funkcije koračno pečenje pripravili slastno pečeno čompo.
Sestavine za pripravo pečene čompe (za 4 osebe):
- 4 veliki škrobnati krompirji
- 200 g grobe morske soli
- 200 g creme fraiche
- 100 g sira ementalca
- šopek svežega peteršilja
- peber
- 6 rezin hamburške slanine
- 1 tomat
- 1 mlada čebulica z zelenjem
1. Spodnje in zgornje grelo z ventilatorjem, 200°C, 60 minutter
2. Spodnje in zgornje grelo, 140°C, 40 minut
Krompir dobro operemo. V ognjevarno posodo ali pekač stresemo grobo sol, nanjo položimo krompirje enega zraven drugega ter postavimo v predogreto pečico na 3. nivo. Pečemo v dveh korakih, kar omogoča pečica Gorenje. Medtem v posodi zmešamo skupaj kislo smetano, nariban sir in fino sesekljan peteršilj. Začinimo z malo popra. Rezine slanine narežemo manjše koščke in popečemo v ponvi, da postanejo hrustljave. Ko je krompir pečen, ga zarežemo na vrhu in razpremo ter vanj naložimo žlico kisle smetane in sira, koščke drobno narezanega paradižnika in mlade čebulice, na vrhu pa posujemo s hrustljavo slanino.
V prihodnjih dneh ne pozabimo odgovoriti na enostavno vprašanje in sodelovati v præmiespil za enomesečni kuharski tečaj na kuharskem portalu kok Bineta Volčiča.
Več informacij o pečicah za koračno pečenje Gorenje:
gorenje.si
Mere information om Bine Volčič:
binevolcic.si