Snickers, die göttliche Kombination aus Schokolade, Erdnüssen und Karamell. Wer liebt diesen beliebten Schokoladensnack nicht? Benötigen Sie eine Einführung? Erwähnen Sie einfach den Satz „Du bist hungrig und anders!“ und jeder wird sofort verstehen, wovon wir reden. Deshalb zögern wir nicht lange und machen uns direkt an das Rezept für selbstgemachte Snickers.
Kicherer je po svetu znan po svojih oglasih in sloganu „Du bist hungrig und ganz anders“. Manj znano pa je dejstvo, da ga lahko pripravite tudi sami doma. Kako? S tem receptom vam bo to uspelo že v prvo!
WEITERLESEN: Rezept: hausgemachte Toblerone-Schokolade
Recept za domači snickers:
Sestavine za domači snickers:
Podlaga za snickers:
- 100 g namočenih in olupljenih mandljev
- 50 g arašidovega masla
- 25 g Kokosnussbutter
- 25 g javorjevega sirupa
Plast s karamelo:
- 100 g Datteln
- 12 g kokosovega masla
- nesoljeni arašidi
- ščepec solnega cveta
Čokoladni preliv:
- 150 g čokolade (z vsaj 70% deležem kakava)
- 15 g kokosovega masla
Postopek priprave domačega snickersa:
Najprej segrejemo kokosovo maslo, da se stopi. Vmešamo preostale sestavine za podlago in z mešalnikom obdelamo v homogeno maso. Na papirju za peko jo oblikujemo v kvadrat in postavimo v zamrzovalnik. Pri plasti s karamelo prav tako sprva segrejemo kokosovo maslo in ga skupaj z datlji z mešalnikom zmešamo v pasto. Če je treba, dolijemo malo vode (cca 30 ml), da se lažje zmeša. Z njo premažemo spodnjo plast in po njej potresemo arašide in solni cvet. Vse skupaj za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik in nato razrežemo na poljubno velike kose. Sledi zadnji del priprave domačega snickersa. Z vročo vodo raztopimo čokolado in ji dodamo kokosovo maslo, z nastalo mešanico prelijemo zamrznjene kose čokolade in počakamo, da se strdijo. Pa dober tek!