Se siamo stanchi del altrimenti sempre delizioso čevapčič, proviamo alcune fantastiche ricette che trasformeranno un picnic con barbecue in una vera e propria avventura gourmet. Vi presentiamo alcune ricette diverse per un picnic scandalosamente buono.
Barvita nabodala z mečarico in zelenjavo
![Nabodala z mečarico in zelenjavo. Foto: Cooking Classy](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2014/04/hoisen-glazed-pork-greek-swordfish-skewers-ftr-660x412.jpg)
Ingredienti:
• poper,
• sol,
• nekaj žlic oljčnega olja,
• 2 bučki,
• 12 češnjevih paradižnikov,
• 1 rumena paprika,
• 1 zelena paprika in
• 4 fileji mečarice.
Preparazione:
Fileje mečarice dobro operemo, osušimo in narežemo na 2 centimetra velike koščke. Operemo tudi zelenjavo in jo narežemo na manjše kose in kolobarje. Na lesena nabodala nato izmenično nanizamo pripravljene sestavine in jih začinimo s poprom ter soljo. Dobro segrete rešetke žara premažemo z oljem in nanje razporedimo pripravljena nabodala. Med peko jih večkrat obrnemo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.
Omamne telečje zarebrnice na žaru
![Telečje meso, ki ga začinimo z janeževimi semeni, bo na žaru izpadlo izjemno okusno. Foto: Cooking Classy](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2014/04/telečje-zarebrnice_pesto_1-660x438.jpg)
Ingredienti:
• 4 kosi telečjih zarebrnic,
• 2 žlički janeževih semen,
• sol,
• poper in
• oljčno olje.
Preparazione:
Meso operemo in dobro osušimo. Zmleta janeževa semena, sol in poper premešamo, dodamo olje in z mešanico premažemo slastno marinado. Položimo jih na dobro segret barbecue in pečemo, dokler ne dobijo prijetno hrustljavega videza.
Piknik ražnjiči na grški način
![Tudi piščančje meso lahko pečeno na žaru izpade izjemno sočno. Foto: Cooking Classy](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2014/04/chicken+teriyaki+kebabs7-660x440.jpg)
Ingredienti:
• 700 piščančjih prsi brez kosti in kože,
• 200g jogurta,
• origano,
• peteršilj,
• česen,
• sok polovice limone,
• sol,
• poper in
• oljčno olje.
Preparazione:
Vsa zelišča dobro sesekljamo, oprano in osušeno meso pa narežemo na 4 centimetre velike kose. V večji skledi zmešamo jogurt, limonin sok, zelišča, sol in poper ter v pripravljeno marinado stresemo tudi kose mesa. Mariniramo približno 1 uro, naoljimo barbecue in na dobro segrete rešetke položimo meso. Pečemo približno 12 minut, med pečenjem lahko meso večkrat premažemo z ostalo marinado.