fbpx

Oppskrift: hjemmelaget jordbærsyltetøy

Recept za domačo jagodno marmelado

Hjemmelaget jordbærsyltetøy er et syltetøy du aldri blir lei og med sin smak og behagelige aroma vil det alltid passe godt på et stykke brød med margarin/smør eller som pålegg i pannekaker.

Verjetno ni boljšega za zajtrk kot hjemmelaget syltetøy na kruhu. Jagode, kraljice sadja, so vedno pravi užitek in teknejo v vsaki obliki. Če iz njih nastane domača jagodna marmelada, pa jih lahko uživate vse leto in ne le kot sezonski sadež.

LES MER: Oppskrift: hyllebærsyltetøy fra hylleblomster

Čas je, da se lotite izdelave domače jagodne marmelade. Preverjeno je boljša od tiste iz trgovine!
Čas je, da se lotite izdelave domače jagodne marmelade. Preverjeno je boljša od tiste iz trgovine!

Čeprav ne bomo uporabili želirnega sredstva, lahko jagodno marmelado po tem receptu v hladilniku hranimo celo leto!

Recept za domačo jagodno marmelado:

Sestavine za domačo jagodno marmelado (za 10 oseb):

  • 1 kg jordbær
  • 800–900 g sladkorja
  • 2 sitroner

Postopek priprave domače jagodne marmelade:
Jagode operemo, jim odstranimo peclje, stresemo v skledo in prekrijemo s sladkorjem. Pokrijemo in pustimo stati čez noč. Naslednji dan limoni prerežemo na polovico in ju ožamemo. Na kuhalnik damo kozico z dvojnim dnom, v katero stresemo sladkor in jagode ter dodamo limonin sok. Na blagem ognju pustimo, da počasi zavre. Mešamo, dokler se sladkor ne stopi. Kuhamo še nekje 15 minut in medtem odstranjujemo peno, ki se dela na marmeladi. Njeno gostoto preverimo tako, da žlico marmelade prestavimo na hladen krožnik, počakamo tri minute in jo odrinemo s prstom. Če se naguba, marmelado že lahko odstavimo z vročine in jo hladimo cca 10 minut ter nato prestavimo v segrete kozarčke in neprodušno zapremo. Pa dober tek!

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.