Vi har den morsomste måten å lage eggomeletter du noen gang har sett. Ikke bare innebærer det lite pakking, lite opprydding og mye moro, du kan lage flere omeletter samtidig, alt på bare én kokeplate! Hva slags magi er dette, spør du? Sjekk nedenfor.
Pravijo, da nisi dober kuhar, če ne znaš pripraviti preproste jajčne omlete. Da se izogneš blamaži ali le želiš novo, učinkovitejšo metodo, ti predstavljamo preprost, sila zabaven in neklasičen način priprave ene ali več omlet hkrati.
LES MER: Høstoppskrift: deilig gresskarsuppe med kastanjer
Za pripravo ene jajčne omlete v vrečki potrebuješ:
- 2 egg
- revet ost
- nekaj koščkov/trakcev šunke
- za dve žlici na koščke narezanega paradižnika
- za eno žlico na koščke narezane paprike
- za eno žlico na koščke narezane čebule
- vrečko za zamrzovanje živil
Forberedelse
V plastično vrečko naprej zliješ jajce. Nato iz vrečke iztisneš odvečen zrak in jo dobro zapreš. Sledi stiskanje vrečke, da stepeš jajca. Vrečko odpreš in vanjo streseš svoje najljubše sestavine (koščke šunke, sira, paradižnika, paprike, čebule …), nato pa iz nje še enkrat iztisneš zrak in jo neprodušno zapreš. Sestavine dobro premešaj, da se pomešajo. Preden vrečko postaviš v velik lonec, počakaj, da voda zavre (tako lahko pripraviš do 8 omlet hkrati), nato pa pazi, da se vrečka ne dotika dna. Omleto kuhaš 13 minut, potem pa jo le še previdno streseš iz vrečke, po želji dekoriraš in poješ. Če je po tem času notri še precej vlage/vode, še nekoliko kuhaj (počakaj, da voda izpari), in če omleta v vodo ni v celoti potopljena, vmes vrečko obrni. Kaj ni bilo to preprosto?! Za vsak primer pa je tu še demonstracija: