fbpx

Recept: omleta v vrečki – najzabavnejši način priprave ene ali več jajčnih omlet hkrati

Palačinka v vrečki

Zate imamo najzabavnejši način priprave jajčnih omlet, ki si ga kdaj videl. Ne samo da vključuje malo packanja, malo pospravljanja in veliko zabave, pripraviš lahko več omlet hkrati, in to na samo eni grelni plošči! Kakšna čarovnija je to, sprašuješ? Preveri v nadaljevanju.

Pravijo, da nisi dober kuhar, če ne znaš pripraviti preproste jajčne omlete. Da se izogneš blamaži ali le želiš novo, učinkovitejšo metodo, ti predstavljamo preprost, sila zabaven in neklasičen način priprave ene ali več omlet hkrati.

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: slastna bučna juha s kostanji

Za pripravo ene jajčne omlete v vrečki potrebuješ:

  • 2 jajci
  • nariban sir
  • nekaj koščkov/trakcev šunke
  • za dve žlici na koščke narezanega paradižnika
  • za eno žlico na koščke narezane paprike
  • za eno žlico na koščke narezane čebule
  • vrečko za zamrzovanje živil

Priprava

V plastično vrečko naprej zliješ jajce. Nato iz vrečke iztisneš odvečen zrak in jo dobro zapreš. Sledi stiskanje vrečke, da stepeš jajca. Vrečko odpreš in vanjo streseš svoje najljubše sestavine (koščke šunke, sira, paradižnika, paprike, čebule …), nato pa iz nje še enkrat iztisneš zrak in jo neprodušno zapreš. Sestavine dobro premešaj, da se pomešajo. Preden vrečko postaviš v velik lonec, počakaj, da voda zavre (tako lahko pripraviš do 8 omlet hkrati), nato pa pazi, da se vrečka ne dotika dna. Omleto kuhaš 13 minut, potem pa jo le še previdno streseš iz vrečke, po želji dekoriraš in poješ. Če je po tem času notri še precej vlage/vode, še nekoliko kuhaj (počakaj, da voda izpari), in če omleta v vodo ni v celoti potopljena, vmes vrečko obrni. Kaj ni bilo to preprosto?! Za vsak primer pa je tu še demonstracija:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!