Čokoládová pena je skvelý dezert, však? Tentokrát vám predstavujeme vegánsku verziu tohto dezertu, pripravenú za 15 minút. Nižšie je uvedený recept na vegánsku čokoládovú penu.
V veganski različici čokoladnega moussa bo navadno mleko zamenjala kokosova smetana, ki več kot odlično zapolni čevlje sicer bolj priljubljene smetane za stepanje. Potrebovali boste eno pločevinko ohlajenega kokosovega mleka a nekaj čajnih žličk vsvojega najljubšega sladkorja (lahko je sladkor v prahu, lahko pa je tudi kakšno sladilo). Da torej stepete kokosovo kremo, najprej na glavo obrnite ohlajeno pločevinko s kokosovim mlekom in pustite, da izteče vsa tekočina. V pločevinki vam tako ostane samo še smetana. To prenesite v skledo in jo stepite. Dodajte sladkor v prahu (ali pa sladilo) in stepajte dalje, da dobite kompaktno smetano.
ČÍTAJ VIAC: Recept: Odličen veganski Snickers sladoled
Sestavine za veganski čokoladni mousse:
- 1 skodelica stepene kokosove smetane
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- sladkor v prahu ali sladilo
- maliny
Priprava veganskega čokoladnega moussa:
Stepite kokosovo smetano. Četrtino smetane dajte na stran. Dodajte 2 žlici kakava v prahu in stepajte dalje. Če želite, dodajte še več kakava ali pa dodajte sladkor v prahu (ali sladilo). Čokoladni mousse razdelite v dve skodelici. Dodajte še smetano, ki ste jo prej postavili na stran, in okrasite z malinami. Pa dober tek.