Najlepšia horúca čokoláda by mala byť tou pochúťkou dňa, ktorá vás zútulní a zahreje počas zimných večerov, keď by ste sa najradšej schúlili do klbka a zabudli na všetko okolo. Pri návšteve našej najlepšej kamarátky by mala byť na stole častejšie a rozhodne by mala byť súčasťou vianočných dopoludní s rodinnou tematikou.
Najboljša vroča čokolada je, poleg toplih puloverjev, šalov, rokavic, cimetovih piškotov in kamina, ena izmed ključnih sestavin zimske pravljice, ki si jo lahko v zavetju toplega doma pričaramo popolnoma sami. Pripravimo si jo “na zalogo”, v kolikor pa želimo podariti nekaj sladkega tudi svojim najdražjim, jo zapakirajmo v lepo embalažo.
ČÍTAJ VIAC: Lahodná horúca čokoláda na zdravší spôsob
Naša najboljša vroča čokolada je vse, iz česar so sestavljena pravljična jutra v krogu najdražjih, saj z aromatičnimi okusi slastne vanilije, žgečkljivega cimeta in zdravega ingverja toplo poboža in ljubeznivo pogreje.
Sestavine za vročo čokolado (4 osebe):
- 1 l mleka (kravjega/riževega/mandljevega)
- 100 g prave čokolade
- 4 žličke aromatične mešanice (vanilija, cimet, ingver)
- 2 veliki žlici kakava
- 2 lyžičky cukru
- stepena smetana (po želji)
- žlička naribane čokolade
Príprava:
Aromatično mešanico za horúca čokoláda, sladkor in kakav dobro premešamo v skodelici hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo, odstavimo in vanj vmešamo pripravljeno zmes. Dodamo nalomljeno pravo čokolado, ponovno pristavimo in vztrajno mešamo, dokler se čokolada ne stopi in zmes zgosti. Dišečo vročo čokolado vlijemo v skodelice ter okrasimo s stepeno smetano in naribano čokolado.