Ak si myslíte, že tento dezert vyzerá chutne, musíte ho vyskúšať. Ovocné ako sorbet a krémové ako zmrzlina, ibaže bez kvapky mlieka (alebo iných mliečnych výrobkov). Je tiež bez nasýtených tukov, cholesterolu a pridaného cukru. Tu je jednoduchý recept na vegánsku mangovú zmrzlinu.
Kremasti, okusni sladoledi so velikokrat kalorijska bomba. Manjša porcija vaniljevega sladoleda (približno pol skodelice) naj bi imela kar 250 kalórií – 17 gramov maščobe in 85 miligramov holesterola. Če torej pazite na vnos kalorij, potem je absolutno boljša izbira ta hladna sladica, veganski mangov sladoled.
ČÍTAJ VIAC: RECEPT: IZVRSTEN VEGANSKI ČOKOLADNI MOUSSE, PRIPRAVLJEN V 15 MINUTAH
Sestavine za mangov veganski sladoled:
- 1 skodelica zamrznjenih koščkov manga
- 2 zamrznjeni banani (brez lupine)
- temna čokolada za okras
Priprava mangovega veganskega sladoleda:
Banani razrežite in jih dajte v mešalnik ali multipraktik ter dodajte mango. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. Postrezite v dve skodelici in okrasite s temno čokolado. Pa dober tek!