Recept: veganski mangov sladoled, košček nebes

Če menite, da je ta sladica videti okusno, potem jo morate še pokusiti. Sadna kot sorbet in kremasta kot sladoled, le da je brez kapljice mleka (ali drugih mlečnih izdelkov). Prav tako ne vsebuje nasičenih maščob, holesterola in dodanega sladkorja. Tukaj je preprost recept za veganski mangov sladoled.

Kremasti, okusni sladoledi so velikokrat kalorijska bomba. Manjša porcija vaniljevega sladoleda (približno pol skodelice) naj bi imela kar 250 kalorij – 17 gramov maščobe in 85 miligramov holesterola. Če torej pazite na vnos kalorij, potem je absolutno boljša izbira ta hladna sladica, veganski mangov sladoled.

PREBERITE ŠE: RECEPT: IZVRSTEN VEGANSKI ČOKOLADNI MOUSSE, PRIPRAVLJEN V 15 MINUTAH

Zakaj si ne bi privoščili zdravega sladoleda?
Zakaj si ne bi privoščili zdravega sladoleda?

Sestavine za mangov veganski sladoled:

  • 1 skodelica zamrznjenih koščkov manga
  • 2 zamrznjeni banani (brez lupine)
  • temna čokolada za okras

Priprava mangovega veganskega sladoleda:

Banani razrežite in jih dajte v mešalnik ali multipraktik ter dodajte mango. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. Postrezite v dve skodelici in okrasite s temno čokolado. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ostanke vina NIKOLI ne zlivaj stran, raje ga tako porabi: 5 odličnih receptov z vinom