Bledské dni sú dni, keď je Bled preplnený turistami. Počas troch dní, ktoré trvajú, sa prídu pozrieť, ako vznikajú výrobky domácich a umeleckých remesiel, a vypočuť si koncerty na promenáde. Väčšina z nich sa, samozrejme, zíde počas tradičnej Bledskej noci, keď sa jazero „rozžiari“. Bled Days 2017 sa bude konať od 21. do 23. júla a kuchyňu na podujatí navrhnú miestni partneri Bledu pod značkou destinácie Okusi Bled.
Blejski dnevi 2017 bodo tudi letos poskrbeli, da bo Blejsko jezero ponovno zažarelo. Prostovoljci v čolnih bodo namreč na jezersko gladino položili okrog 15 tisoč lučk v jajčnih lupinah, ki jih tradicionalno pripravlja domačin Andrej Vidic. Le-te izdela v nekaj mesecih, jajčne lupine pa mu priskrbi slaščičarna Zima na Bledu, kjer skrbno ločujejo jajčne lupine. Te lučke bodo razsvetlile jezero in njegovo okolico.
ČÍTAJ VIAC: RED BULL NO PAWS DOWN 2017 – LONGBOARD TEKMOVANJE NAD OSILNICO, KI JEMLJE SAPO
Kulinariko na prireditvi bodo zasnovali blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Chuť Bledu. Namen povezovanja je obuditev tradicionalne kulinarike, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način, ter promocija. Ustvarjalna ponudba, ki izvira iz bogastva lokalnih jedi, bo predstavljena na Blejskih dnevih. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse tri dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin, predstavljene na način ‘ulične prehrane’, posebno pozornost pa so pri predstavitvi namenili trajnostni komponenti.
Viac informácií:
bled.si