Blejski dnevi z Okusi Bleda 2017: ko zažari Blejsko jezero

Blejski dnevi so tisti dnevi, ko se Bled zašibi od turistov. Ti si v treh dneh, kolikor trajajo, pridejo ogledat, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti, ter prisluhnejo promenadnim koncertom. Največ pa se jih seveda zbere na tradicionalno blejsko noč, ko 'zažari' jezero. Blejski dnevi 2017 bodo potekali od 21. do 23. julija, kulinariko na prireditvi pa bodo zasnovali blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Jezerska promenada, Zdraviliški park Bled

Organizator

Bled

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

Blejski dnevi 2017 bodo tudi letos poskrbeli, da bo Blejsko jezero ponovno zažarelo. Prostovoljci v čolnih bodo namreč na jezersko gladino položili okrog 15 tisoč lučk v jajčnih lupinah, ki jih tradicionalno pripravlja domačin Andrej Vidic. Le-te izdela v nekaj mesecih, jajčne lupine pa mu priskrbi slaščičarna Zima na Bledu, kjer skrbno ločujejo jajčne lupine. Te lučke bodo razsvetlile jezero in njegovo okolico.

PREBERITE ŠE: RED BULL NO PAWS DOWN 2017 – LONGBOARD TEKMOVANJE NAD OSILNICO, KI JEMLJE SAPO

Blejsko jezero bo ponovno zažarelo.
Blejsko jezero bo ponovno zažarelo.

Kulinariko na prireditvi bodo zasnovali blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda. Namen povezovanja je obuditev tradicionalne kulinarike, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način, ter promocija. Ustvarjalna ponudba, ki izvira iz bogastva lokalnih jedi, bo predstavljena na Blejskih dnevih. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse tri dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin, predstavljene na način ‘ulične prehrane’, posebno pozornost pa so pri predstavitvi namenili trajnostni komponenti.

Za kulinarično ponudbo bodo poskrbeli Okus Bleda.
Za kulinarično ponudbo bodo poskrbeli Okus Bleda.

Dodatne Informacije

Več informacij:
bled.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!