Gillar du kastanjer? Varför inte förvandla det till gnocchi en gång, istället för att alltid förbereda bara kokt eller bakad? Kastanjegnocchi är en givande rätt, eftersom tillagningen är helt enkel, och resultatet blir aptitretande!
Kostanjevi njoki so slastna različica krompirjevih njokov. Čeprav ob omembi kostanja najprej pomislimo na pečen ali kuhan kostanj, pa lahko iz njega pripravimo en kup dobrih stvari.
LÄS MER: Hur förbereder jag de bästa kastanjerna?
Kostanjevi njoki so lep primer, kako lahko ta dragoceni dar jeseni uživamo tudi nekoliko drugače. Zamenjajte krompir s kostanjem, ne bo vam žal!
Recept za kostanjeve njoke:
Sestavine za kostanjeve njoke:
- 200 g kostanjev
- 150 g bele moke
- 1 ägg
- en tesked salt
- 1 dl vatten
Postopek priprave kostanjevih njokov:
Kostanje skuhamo v vodi (postopek najdete här) in olupimo. Počakamo, da se rahlo shladijo, nato jih zmeljemo s sekljalniku. Dodamo preostale sestavine, da dobimo voljno testo. Po potrebi dodamo moko ali nekaj več vode. Testo valjasto oblikujemo in ga razrežemo na poljubno velike njoke, ki jih rahlo potlačimo z vilico. V vreli vodi jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površje. Ponudimo s poljubno omako ali posujemo s parmezanom. Pa dober tek!