fbpx

Recept: kostanjevi njoki

Recept - kostanjevi njoki

Imate radi kostanj? Zakaj ga ne bi enkrat spremenili v njoke, namesto da vedno pripravite le kuhanega oz. pečenega? Kostanjevi njoki so hvaležna jed, saj je priprava povsem preprosta, rezultat pa za prste obliznit!

Kostanjevi njoki so slastna različica krompirjevih njokov. Čeprav ob omembi kostanja najprej pomislimo na pečen ali kuhan kostanj, pa lahko iz njega pripravimo en kup dobrih stvari.

PREBERITE ŠE: Kako pripravim najboljši kostanj?

Nimate krompirja? Ni panike! Pojdite v gozd po kostanj in si iz njega naredite njoke!
Nimate krompirja? Ni panike! Pojdite v gozd po kostanj in si iz njega naredite njoke!

Kostanjevi njoki so lep primer, kako lahko ta dragoceni dar jeseni uživamo tudi nekoliko drugače. Zamenjajte krompir s kostanjem, ne bo vam žal!

Recept za kostanjeve njoke:

Sestavine za kostanjeve njoke:

  • 200 g kostanjev
  • 150 g bele moke
  • 1 jajce
  • žlička soli
  • 1 dl vode

Postopek priprave kostanjevih njokov:
Kostanje skuhamo v vodi (postopek najdete tu) in olupimo. Počakamo, da se rahlo shladijo, nato jih zmeljemo s sekljalniku. Dodamo preostale sestavine, da dobimo voljno testo. Po potrebi dodamo moko ali nekaj več vode. Testo valjasto oblikujemo in ga razrežemo na poljubno velike njoke, ki jih rahlo potlačimo z vilico. V vreli vodi jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površje. Ponudimo s poljubno omako ali posujemo s parmezanom. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!