cover-kolesar-danny
Utrip mesta · šport

Potem ko nam je Danny MacAskill nedavno že ponudil dve kolesarki video poslastici in sicer igrivi ”Imaginate” in apokaliptični ”Epecuen”, se tokrat škotski kolesar vrača h svojim koreninam, na svoj domači prag, na severozahod Škotske, kjer pokori spektakularni gorski greben Cuillin Ridge. Od tu tudi ime filmčka, The Ridge.

Če je v prej omenjenih uspešnicah svetovnega formata (glej spodaj) Danny MacAskill uporabljal ”trial” kolo, je tokrat presedlal na polnovzmetenega ”gorca” in zavrtel kolesje časa nazaj v svoje otroštvo, ko je do obisti spoznal škotski otok Skye, ki vse od tedaj buri njegovo domišljijo- vključno z zloglasnim grebenom Cuillin Ridge, ki mu je predstavljal enega izmed življenjskih ciljev.

O njegovem kolesarskem znanju in veščinah ni dvomiti, kar so med drugim spoznala tudi Playboyeva dekleta na vrtovih svoje graščine (Playboy Mansion), vendar pa so prepadna in skalnata brezpotja otoka polet tega zahtevala še obilico poguma.

PREBERITE ŠE: Arvak: Prefinjeno leseno kolo francoskega oblikovalskega studia Keim

Seveda video ne bi nastal brez uteče produkcijske ekipe Cut Media z režiserjem Stu Thompsonom na čelu, ki je krivec tudi za ostale fenomenalne posnetke Dannyjevega arzenala trikov, ki si jih je YouTubu ogledalo že na desetmilijone ljudi.

Na delu je bil poleg kamer v človeških rokah in na čeladi tudi dron, skupaj pa so ujeli vsak sapojemajoč utrinek 11-kilometrskega spusta, ki so ga strpali v nepozabnih sedem minut in pol. Uživajte!

Danny MacAskill’s Imaginate

Danny MacAskill – Epecuén

cover-ken-block Dokaz, da je zima blizu! Ken Block in vragolije z ultimativnim snežnim strojem! keim-arvak-bike-01 Arvak: Prefinjeno leseno kolo francoskega oblikovalskega studia Keim IMG_1065-1920x1280 Markolo: unikatna kolesa in prečiščen slovenski dizajn o-CBH-facebook huffington Clear Blue Hawaii: Molokini – prozoren in neprebojen kajak