fbpx

10 drobnih stvari, s katerimi bosta okrepila svojo zvezo

Kako utrditi zvezo?

Pravijo, da je zveza kot stavba, ki stoji na različnih stebrih. Da partnerska zveza ostane močna, morajo biti ti stebri enako močni. Tu je 10 drobnih stvari, s katerimi bosta okrepila svojo zvezo in kar najbolje negovala srečo.

V vsaki zvezi kdaj zaškripa. Veste, kako negovati in utrjevati svoj partnerski odnos? Če želite ohraniti razmerje dolgo in srečno, potem nikar ne spreglejte teh 10 drobnih stvari, s katerimi boste utrdili svojo zvezo.

PREBERITE ŠE: 11 drobnih, a pomembnih stvari, ki so nujne za dobro zakonsko življenje

10 drobnih stvari, s katerimi bosta okrepila svojo zvezo:

Delita si trenutke, ne stvari

Počnita čim več stvari skupaj.
Počnita čim več stvari skupaj.

Eden od ključev do dolge in osrečujoče zveze je, da čim več stvari počneta skupaj. Ko skupaj potujeta, obiskujeta koncerte in dogodke, utrjujeta svojo vez na način, ki ga ne more nadomestiti noben spominek oz. materialna dobrina.

Nasmehnite se partnerju

Smeh je pol zdravja, je pa tudi vedenjska prvina, ki ima pomembno vlogo v medsebojnih odnosih. Nasmehnite se partnerju, tudi kar tako, brez pravega vzroka. Nasmeh je namreč znak hvaležnosti, sreče in izpopolnjenosti. Je nekakšna nema različica stavka ‘Rad te imam’.

Hrana, hrana, hrana

Marsikdo v hrani najde uteho. Včasih je dovolj, da partnerju, ki ni razpoložen, poveste, kako lep je, in mu prinesete nekaj za pod zob. Če zadevo pogledamo še bolj z biološkega vidika, tovrstno dejanje kaže na to, da imate doma nekoga, ki zna poskrbeti za ljube osebe. Za marsikoga pa je to, da nekomu nekaj skuhaš, precej bolj romantično, kot da mu prineseš rože.

Več se dotikajta

Ne pozabita na dotike.
Ne pozabita na dotike.

Ni vse v ljubljenju, poljubljanju in držanju za roke. Položite kdaj roko na stegno partnerja, otipajte njegove/njene lase, ko se vrne od frizerja … Drobni dotiki lahko veliko doprinesejo k razmerju, saj vsi hrepenimo po naklonjenosti.

Bodite odločni

Če želite utrditi svojo zvezo, nikar ne bodite prevelik “cagar”. Bodite mož in sprejmite odločitev. Predvsem ženske imajo rade moške, ki vedo, kaj hočejo.

Bodite točni

Točnost veliko izda o vas.
Točnost veliko izda o vas.

Točnost je lepa čednost. Ne le v poslu, tudi nasploh v življenju in še posebno v razmerju, saj s tem kažete na to, kako zanesljivi ste. Zdrava razmerja so osnovana na zaupanju. Ko rečete, da boste nekaj storili, to tudi storite. Pridite pravočasno, držite obljube in ne pozabite odnesti smeti večer pred obiskom smetarjev.

Imejte svoj lasten hobi

Že lepo in prav, da poskušata čim več stvari početi skupaj, a vsak potrebuje nekaj časa zase. Če preživite ves čas skupaj, življenje postane prevelika rutina. Zdrava razmerja so sestavljena iz dveh ”zdravih” posameznikov. Poudarek je na posamezniku. V razmerju morate vi ostati vi in ločeni hobiji vaju bodo še bolj osrečili in zbližali.

Imejta skupne cilje

Zastavita si skupne cilje.
Zastavita si skupne cilje.

Skupni cilji vaju bodo še bolj združili. Z njimi imata točen namen in smer, kam gresta. Ne glede na to, kako visoko- (v roku petih let bosta zgradila hišo) ali nizkoleteči so (trije zmenki ta teden), jih morata imeti. Cilji so namreč življenje.

Izrecita tiste stvari, ki jih drugi pozabijo

Verjamemo, da partnerju često poveste, da ga imate radi in da je danes še posebno seksi. A ne pozabite tudi tako očitnih stvari, kot so ”Hvala, ker me razumeš.”, ”Zaradi tebe sem boljša oseba.”, ”Res sem hvaležen, da te imam v svojem življenju.” ipd.

Postanite navijač

Bodite najbolj glasen navijač svojega partnerja.
Bodite najbolj glasen navijač svojega partnerja.

Bodite največji navijač svojega partnerja. Če nekaj naslika in je do skrajnosti obupno, mu kljub temu namenite spodbudne besede. Povejte mu, kako ponosni ste nanj. Ko pove zanič šalo, bodite edini, ki se smejite, ne vedite se, kot da vas je sram.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!