fbpx

10 glavnih razlogov, da se odločite za svoje prvo križarjenje

Foto: Alonso Reyes/ Unsplash

Ste se kdaj vprašali, zakaj ljudje, ki so se vrnili s križarjenja tako z navdušenjem razlagajo o svojih najnovejših dogodivščinah na morju? Če ste med tistimi, ki razmišljate o prvem križarjenju in še niste naredili odločilnega koraka poglejte deset razlogov, zakaj so lahko križarjenja popolne počitnice za praktično vsakogar.

1. Križarjenja ponujajo veliko vrednost

Križarjenja ponujajo veliko dodano vrednost vašim počitnicam, saj so v ceno vključene skoraj vse storitve, ki jih boste potrebovali za fantastično potovanje: hrana, prenočišče, dnevna in večerna zabava ter prevoz med destinacijami. Stroški križarjenja stanejo manj, kot bi porabili na celini za prenočišče, hrano, športne aktivnosti in razne predstave. Na križarjenjih lahko plujejo otroci brezplačno – plačajo le pristojbine, redko pa po znižanih cenah, če si le delijo kabino z dvema odraslima osebama

2. Več destinacij v enem samem križarjenju

Vaš “plavajoči hotel” vas popelje od mesta do mesta, od otoka do otoka. Vsako jutro se boste zbudili v drugem mestu. Se ne morete odločiti, ali obiskati St. Lucio, Barbados, Guadeloupe na Karibih, ali pa Rim, Barcelono, Tunis in Palermo na Mediteranu, ali pa Kopenhagen, Talin, St. Peterburg na Baltiku? Zakaj bi izbrali samo eno izmed teh zanimivih destinacij? Izberite križarjenje, kjer obiščete vsa mesta na vašem seznamu želja.

3. Potniške ladje so družini prijazne

Križarke so primerne za vse starosti in vse družinske člane. Če se vam poraja vprašanje, kako najti dopust, ki bo imel številne zanimive aktivnosti za vso družino, je križarjenje odlična rešitev. Sodobne križarke imajo obsežne otroške prostore, ki po namembnosti ustrezajo različnim starostim otrok. Najstniki imajo svoje »kul« kotičke, daleč od prostorov za najmlajše. Kako se ne odločiti za potovanje, ki vključuje zabavo ob video igricah in bazenih, hkrati pa ponuja čas za skupne družinske večerje in vrhunske izlete na kopnem? Starši si lahko celo privoščite romantično večerjo, medtem ko bodo zvečer otroci v otroškem klubu.

4. Potniške ladje so različno velike in vedno izbrano opremljene

Idealna potniška ladja je za nekoga lahko mega velika ladja, opremljena s plezalno steno na prostem, kinodvorano ali vrhunsko opremljenim fitnesom, medtem ko je za drugega lahko idealna intimna ali manjša ladja, z mirnim ambientom. Na srečo obstajajo križarjenja za različne vrste okusov in življenjskih stilov.

5. Križarke ponujajo veliko dodatnih aktivnosti

Današnje luksuzne ladje za križarjenje so zasnovane tako, da presegajo pričakovanja potnikov. Lahko obiščete različna predavanja, degustirate vina, obiskujete tečaje ali plesno delavnico; lahko izdelujete lončenino, se učite tujega jezika ali obiskujete delavnice joge; lahko uživate v kosilu v trendovskih restavracijah, suši baru ali uživate večerjo z žara; lahko se zabavate z gledanjem filma, v stand-up komediji, plesni predstavi ali v živi glasbi. Če ne želite obiskovati omenjenih aktivnosti, lahko samo lenarite, medtem ko ladja pluje od pristanišča do pristanišča. Možnosti je zares veliko.

6. Križarjenja se načrtuje enostavno

Paket križarjenja navadno vključuje 8, 14 ali večdnevno bivanje na ladji. Skupinska in individualna križarjenja ponujajo kot doplačilo tudi možnost organiziranega prevoza do odhodnega pristanišča. Paket že vključuje dopolnjen polni penzion, vi se nato samo še odločite za tip kabine, pakete pijač na ladji in zavarovanje. Kot zanimivost velja povedati, da je praksa na ladjah plačilo napitnin, katerih cena je znana vnaprej, namenjene pa so osebju, ki skrbi za vaše dobro počutje na ladji.

7. Ladje so plavajoča mesta

Če se slučajno bojite, kaj početi sredi oceana, se sprostite. Potniške ladje so kot plavajoča mesta, ki imajo vse, kar bi si želeli ali potrebovali na krovu. Današnje ladje so opremljene z omrežjem Wi-Fi, mobilnim signalom in satelitsko televizijo, tako da lahko vsak dan ostanete v stiku z realnim svetom v času vašega križarjenja. Ladje imajo tudi vse večje trgovine in izgleda kot pravo nakupovalno središče, na katerih lahko kupite različne predmet, spominke. Na ladjah so tudi različne zabavne aktivnosti in prostori, kot so telovadnice, več tematskih restavracij, kinodvorana, wellness center, bazene, gledališče in plesno dvorano.

8. Načrtujte eksotične počitnice

Si želite obiskati Azijo, a ste neodločni zaradi jezikovnih ovir? Imate željo po ogledu Bližnjega vzhoda, a niste samozavestni zaradi drugačnih kulturnih običajev teh držav? Križarjenje je eden od najboljših načinov za prikaz celo najbolj eksotičnih in oddaljenih destinacij na svetu na eleganten in varen način. Programi križarjenj ponujajo obiske večjih mest, slikovitih vasi in priljubljenih pokrajin, tako da vam ni potrebno narediti posebne raziskave o tem, kaj obiskati na neznani destinaciji. Ladjar poskrbi za vse prav vse. Če si določene destinacije ne želite ogledati sami, lahko rezervirate izlet, z vodnikom, ki vam bo kraje in zanimivosti predstavil s svojega »lokalnega« zornega kota. Lahko pa se povežete tudi z bolj izkušenimi popotniki na krovu, s katerimi si lahko delite taksi in nepozabno avanturo.

9. Križarjenje je romantično

Križarjenja so tudi romantična. Če želite ponovno prižgati iskrico s svojim partnerjem, vam počitnice na križarjenju nudijo veliko skupnega časa. Križarjenja imajo tudi posebne pakete za medene tedne, obnove zaobljub in poroke.

10. Križarjenje je druženje

Križarjenje ponuja tudi čudovito priložnost za spoznavanje novih ljudi. Na krovu boste lahko spoznali ljudi ob različnih priložnostih, v restavraciji, piano baru, ob bazenu ali na izletih. Otroci lahko najdejo otroke svoje starosti v otroških klubih, tako da ni potrebno, da so vedno v spremstvu odraslih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!