fbpx

10 idej, kako preživeti valentinovo, če si super samska

Foto: envato

Če ste na valentinovo samski, potem najbrž res ne želite, da se vas na vsakem koraku opominja na partnersko romantiko. Tukaj je nekaj idej, ki vam bodo pomagale preživeti 14. februar, da se boste počutili kot čudovita samska in zadostna oseba, kot ste, saj si to zaslužite.

Načrtujte dan s prijatelji

Čeprav ste samski, to ne pomeni, da morate valentinovo preživeti sami. Tudi če so nekateri vaši prijatelji v razmerju, naredite načrt in s samskimi prijatelji preživite zanimiv večer in pripravite zabavo.

Privoščite si čas zase

Ni vam treba sedeti in gledati, kako svet okoli vas slavi romantično ljubezen. Če ste se vedno nečesa želeli naučiti, lahko to storite sedaj. Udeležite se kuharskega ali jezikovnega tečaja, vpišite se na telesno vadbo, privoščite si masažo in razvajanje v termah. Lahko pa si preprosto vzamete miren in prost dan, ki ga lahko mirno prespite in uživate v lastni tišini. Vso to ljubezen usmerite vase.

via GIPHY

Kupite si darilo

Tudi če ste samski si lahko privoščite darilo. Obdarite se s čim kar vas bo razveselilo – četudi je to le šopek rož.

Privoščite si vroče fotografiranje

Ni vam treba imeti partnerja, da bi posneli nekaj vročih fotografij. Valentinovo je sicer praznik ljubezni, je pa tudi praznik strasti – tudi če ga praznujete sami. Kupite si elegantno in čipkasto spodnje perilo in si privoščite fotografiranje. Slik vam ni potrebno nikamor objaviti ali poslati. Včasih je vse kar potrebujete, da se dobro počutite v svoji koži in si rečete, da ste prekleto seksi.

Preživite vročo noč

Ne, da kdorkoli potrebuje izgovor, da preživi nekaj kakovostnega časa sam, a če nimate načrtov za valentinovo, bi lahko ostali doma s spremljevalcem na baterije, saj je ravno to lahko tisto, kar potrebujete.

Napišite si ljubezensko pismo

Najpomembnejši odnos, ki ga lahko imate, je s samim seboj. Zato je preživetje dneva, ko ste sami lahko res odlična priložnost, da se povežete s svojim umom. Psihoterapevti predlagajo, da si napišete pismo, kjer proslavite svoj napredek, napišete na kaj ste ponosni, kaj ste v življenju dosegli, opišite pa tudi pričakovanja in prihodnost. To je lahko popoln čas, da se zaljubite vase.

via GIPHY

Ne spremljajte družabnih omrežij

Preživite dan brez družabnih omrežij, saj vas lahko romantične slike parov, daril spravijo v slabo voljo. Raje si oglejte kakšen romantičen film, ali preberite kakšno ljubezensko knjigo in naročite svojo najljubšo sladico.

via GIPHY

Širite ljubezen tako, da obdarite druge

Ker Valentinovo ni samo romantična ljubezen, lahko svojim prijateljem,sodelavcem podarite kakšno darilo, rožo,čokolado. Namreč nič ne nahrani duše bolj kot nasmeh drugih.

Razmišljajte o preteklih razmerjih

Sicer razmišljanje o preteklih razmerjih ni vedno najboljša stvar, še posebej če imate še vedno veliko čustveno navezo. Toda v dobrem ali slabem, je valentinovo odlična priložnost, da razmislite o svojih preteklih razmerjih na produktiven način in se iz tega tudi kaj naučite. Tako lahko spoznate, da si tudi vi zaslužite srečo. Namreč če ste bili v razmerju s prevarantom, je to, da ste sedaj samski korak v pravo smer.

Ne obremenjujte se s praznikom

Predvsem pa valentinovo vzemite kot povsem običajen dan v tednu, zato se ne obremenjujte z njim. Vprašajte se, ali resnično potrebujete drugo osebo, da bi se počutili bolje, srečnejše. Morda ugotovite, da ste edinstveni in je čas, da začnete gledati na življenje pozitivno.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!