fbpx

10 izjemno močnih navad, ki ti bodo pomagale, da postaneš najboljša različica sebe!

Dokončno izločite strupene stvari iz življenja in vnesite te močne navade, ki jih je uspešen podjetnik pri sebi razvijal kar 33 let.

Nelson Wang je izkušen podjetnik, ki je v karieri ustvaril dve uspešni podjetji, štiri mobilne aplikacije, ki so se uvrstile na lestvico stotih najbolj priljubljenih, in spisal knjižno uspešnico The Resume is Dead. Pa si poglejmo, katere so po njegovem mnenju močne navade, ki vam lahko pomagajo, da postanete najboljša različica sebe!

Prioritete

Vsako jutro si naredite seznam treh najpomembnejših stvari, ki jih morate storiti čez dan. Namesto da bi svoj čas namenili pisanju dolgega seznama opravkov, ki vas čakajo, si raje izberite tri najpomembnejše, ki jih morate v določenem dnevu opraviti. Tako boste morali dobro razmisliti o svojih prioritetah, to pa vam bo omogočilo, da svoj čas in energijo namenite tistemu, kar je resnično pomembno.

Vsako jutro si naredite seznam treh najpomembnejših stvari, ki jih morate storiti čez dan.
Vsako jutro si naredite seznam treh najpomembnejših stvari, ki jih morate storiti čez dan.

Desetletni test

Ko naredite napake, se vam tisti trenutek zdi vse nerešljivo in iščete krivce. Nekaj dni zatem ugotovite, da se problema sploh ne spomnite več. Čas, v katerem ste obtoževali sebe in druge, bi lahko porabili za kaj konstruktivnejšega. Ko se znajdete v različnih situacijah, se, namesto da se obremenjujete, krivite sebe ali druge za nastalo zmedo, vprašajte, kako bo ta problem vplival na vas. Bo pomemben čez 10 dni, 10 mesecev, 10 let? Verjetno ne. Ne živite v preteklosti ali prihodnosti, raje se osredotočite na sedanjost.

Naučite se eno novo stvar na dan

Karkoli, naj bo to ena beseda v tujem jeziku, zanimivo znanstveno dejstvo ali pa življenjski nasvet izkušenejših podjetnikov. Vzpodbudite se k osebni rasti vsak dan.

Dobite navdih

Poglejte motivacijske govorce na YouTubu. Vsak dan, če se želite naučiti kaj novega. Vodje, motivatorji na spletu, razpravljajo o novih spoznanjih in pogledih na različne situacije, kar vam lahko prinese nova znanja in še marsikaj zanimivega.

Preverjajte sporočila

Čez dan prejmete ogromno različnih sporočil, kar je za marsikoga moteče. Namesto da berete vsako posebej, jih preverjajte vsake tri ure. Če je kaj nujnega, vas bodo tako in tako kontaktirali po telefonu.

Vsako jutro popijte zelen napitek

Je hitro, preprosto in zdravo. To je dober način, da vsak dan zaužijete veliko zelenjave in sadja.

Vadite vsako jutro

Spremenilo se bo vaše počutje in dvignila motivacija za boljši delovni dan.

Vsako jutro popijte zelen napitek.
Vsako jutro popijte zelen napitek.

Bodite hvaležni

Vsako jutro si povejte tri stvari, za katere ste hvaležni. Srečnejši boste. Lahko si jih tudi zapišete na listke in si jih prilepite na računalnik ali jih odložite v kozarec hvaležnosti. Kadarkoli boste čutili, da potrebujete nekaj, da vas dvigne v dnevu, poglejte na listek in ga preberite.

Obkrožite se z ljudmi, s katerimi se počutite dobro

Odstranite strupene ljudi, odnose iz vašega življenja, ne spadajo k vam. Denar ima svojo vrednost, toda vseeno je čas veliko pomembnejši. Namenite ga pravim stvarem, svoji družini, prijateljem.

Zapišite si ideje in jih testirajte

Človek v življenju pride do marsikatere ideje, a uresniči le peščico. Če si jih boste zapisali, obstaja velika verjetnost, da nanje ne boste pozabili. Testirajte ideje, da ugotovite, ali bi delovale v resničnosti. Vsaka odlična ideja se ne razvije v uspešno. Morda jih boste potrebovali sto ali več, da boste dosegli ustrezen rezultat. Razumeti morate, da ni konec sveta, če doživite neuspeh. Ne obupajte. Začnite znova. Verjemite vase!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.