10 načinov uporabe Coca-Cole, ki jih gotovo ne poznate

Mislite, da se Coca-Colo samo pije? O, ne, ne! Coca-cola je uporabna tudi kako drugače in teh 10 alternativnih načinov uporabe vas zna pošteno presenetiti.

Naravni kodri

Ortofosforna kislina v Coca-Coli zapre povrhnjico las, zaradi česar so ti videti sijoči in rahlo valoviti. Nizek pH v pijači normalizira tudi kislinsko-alkalno ravnotežje, kar je dobro za vse, ki imajo suhe in krhke lase. Lase si torej zmočite s Coca-Colo in po 5 do 10 minutah si jih normalno umijte s šamponom. To počne tudi znana igralka in model Suki Waterhouse.

Tudi Suki Waterhouse uporablja Coca-Colo ... a kot tretma za lase.
Tudi Suki Waterhouse uporablja Coca-Colo …, a kot tretma za lase.

Odstranitev žvečilnega gumija

Če se vam v lase zlepi žvečilni gumi, ni treba ‘paničariti’. Na žvečilko polijete nekaj Coca-Cole in pustite stati nekaj minut. Potem počasi in pazljivo odstranite žvečilni gumi. Postopek je nekoliko daljši, a gotovo boljši, kot pa je striženje las.

Beljenje las

Če se vam zdi, da imate po barvanju pretemne lase, jih lahko nekoliko pobelite s Coca-Colo. Za to poskrbita citronska kislina in eterično olje citrusa, ki se nahajata v pijači.

Zaščita pred škodljivci

Kmetje iz Indije škropijo pridelke s Coca-Colo, kar jih obvaruje pred žuželkami. A za to ne skrbijo kemikalije, ampak sladkorni sirup. Ta privlači rdeče mravlje, ki pa so najhujši sovražnik škodljivcev. Tudi polžev na vrtu se lahko znebite s pomočjo Coca-Cole. V manjše krožnike nalijte nekaj Coca-Cole in pustite, da se zgodi čarovnija.

Lajšanje bolečine

Če so vam žuželke pustile neprijeten ugriz, potem ga lahko ublažite z bombažno blazinico, ki ste jo namočili v Coca-Colo. Srbenje in pekoči občutek se bosta občutno zmanjšala. To je verjetno posledica kofeina, ki ima anestetični učinek. Zato se lahko pijača uporablja tudi za lajšanje bolečine pri ožigu meduze.

PREBERITE ŠE: Eksperiment: Koliko sladkorja ima Coca-Cola in koliko Coca-Cola Zero?

Coca-Cola je veliko več kot le pijača.
Coca-Cola je veliko več kot le pijača.

Čiščenje kopalnice

Zahvaljujoč ortofosforni kislini, Coca-Cola raztaplja vodni kamen in druge nečistoče. Nanesemo jo lahko z gobico ali pa s pomočjo škropilnika. Pustimo nekaj ur ali, še bolje, čez noč, nato pa jo sperimo. Ta kislina med drugim spada med dovoljene aditive pri živilih, tako da v razumnih količinah ne škoduje.

Odstranjevanje maščobe

Kislina in kofein sta odlična v boju z maščobo, zato lahko Coca-Colo uporabljamo pri pomivanju posode in kuhinjskih pultov. Pripomočke tako za nekaj ur namočimo v pijačo in nato operemo kot običajno.

Jedek vonj

Če vam perilo diši po bencinu ali plinu ali ribah, ga pred pranjem namočite  mešanico vode in Coca-Cole v razmerju v 1 : 1. Pijača bo pomagala, da se znebite neprijetnega vonja. Coca-Cole ne dodajajte v pralni stroj, prav tako je ne uporabljajte za beljenje tkanin.

Čiščenje kovancev

Višjo ozko posodo napolnite s kovanci in prelijte s Coca-Colo. Počakajte 10 do 15 minut, nato pa stresite posodo, kot bi bili barman, ki meša koktajl. Kovance sperite pod tekočo vodo.

Coca-Cola čisti tudi kovance.
Coca-Cola čisti tudi kovance.

Rja

Coca-Cola se odlično spopada tudi z rjo. Uporabite jo lahko za vijake, predmete iz čiste kovin in reševanje drugih težav, ki jih povzroča rja. Coca-Colo prelijte po prizadetem območju in ga nato zdrgnite z gobico. Če je rja (pre)stara, uporabite folijo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20+ ljudi z neverjetno lepoto, ki so nas čisto navdušili!